Tjugohundratolv – här är snabbreprisen

den 31 december 2012, kl 13:41


I januari blev vi traditionsenligt bjudna på bruna-bönor-fest, och det här är bilden som fick somliga pickiläsare att sparka bakut.
I februari saknade jag min farfar så att jag knappt kunde andas…

…och mellan tårarna lärde jag er min farmors bästa sirapstrick.

I mars var det matbloggsdejt i det röda köket och jag blir fortfarande svettig när jag tänker på hen i sällskapet som inventerade sig in till den allra bakersta raden i skafferiet.

I april knäppte Carl årets bild i samma ögonblick som jag bjöd radiolyssnare och valborgsfirare på grötfrukost i Ekonomikumparken.


I maj var sommaren här och vände, och vi njöt av varje rapsfält och ögonblick.

I juni gick den stora brännbollskampen av stapeln och jag höll på att kidnappa med mig en unge hem efter att hon myntat begreppet ”varm pickipicki”…

…och så satte jag nytt personbästa när jag plockade årets första kantareller redan på junis tjugonionde dag. Pappan, 2013 års utmaning?

I juli kretsade det mesta kring ett bröllop som inte var mitt och så bjöd jag på både framför- och bakom-kulisserna-bilder när vi fotade fläder i massor.

Augusti var månaden när sommarkollot fick världens finaste jordkällare


…jordkällaren och pickis 5-årsdag firade vi med en pannkakstårta XL.

I september föddes Johans och min podcastbebis picki, matgeek och poden. Och så lagade jag bästa långkokschilin på P4 Upplands kulturnattsscen…

…sen slog Carl och jag nya rekord när vi långbakade äpplen i ugn i tio timmar. 
I oktober åt vi ännu mer höstmat när vi for till Göteborg på matbloggsträff.
Novembers mäktigaste efterrätt serverades på sommarkollots tjusigaste porslin.

I december sa jag vi-måste-göra-en-till-chokladkalender, sen åt vi choklad och teg i tjugofyra dagar…

…2012 var också året våra pickibilder på riktigt flyttade ut ur datorn. Det har varit roligt att se sina egna bilder i fina mattidningar och på livsmedelsförpackningar. Men finalen när vi i december i julmatshandeln ramlade över en bekant bild kan bli svår att toppa, åtminstone storleksmässigt.

Tack för era kommentarer, feedback och engagemang,
utan er vore picki inget annat än ett receptregister.
Jag önskar er alla ett riktigt fint år 2013.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen