Hej sommarkollot!
den 25 juli 2012, kl 13:08
Vi är här nu, på sommarkollot! Det gick inte många timmar innan vi kunde dra första strecken i badprotokollet. Vi har bastat, ätit karelska piroger med äggsmör till frukost, plockat jordgubbar och kantareller. Första kräftburarna är i och imorgon kommer jordkällaren.
Uteköket som skaffat sig kantarellutsikt sommaren till ära
Jordkällargropen
10 kommentarer till “Hej sommarkollot!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Vad kul! :) Var i Finland är ni?
Bilden med karelska pirogen fick mig att längta till Finland!
Åå längtar !
Du får komma tillbaka Anna! Skörden har börjat!
Fast du har väl havsutsiokt där du är, vi har bara sjöutsikt.
Kan du mejla mig när du ser detta? Vi har ett erbjudande!
Åh, piroger med äggsmör! När jag ser ser det längtar jag till malax där jag sommarjobbade en sommar. Du har möjligtvis inget bra recept på denna läckerhet?
Matilda: Ylöjärvi :-)
Katarina: Välkommen hit vetja!
Anna: :-)
Mamman: Vad skördar du?
Fia: :-) Här hittar du receptet på karelska piroger såväl som äggsmör: http://www.pickipicki.se/2011/09/ett-vykort-fran-helsingfors-flygplats/
Finfint! Har aldrig varit i Finland, men blir onekligen sugen.
Härligt! Bara lite avundsjuk på såvät utekök, jordkällare som badbrygga. Påväg hem från svärisarna med packningen full av krusbär, vinbär och kantareller. Inte dumt alls. Nästa vecka tar vi nog den lilla familjen på en kryssning till Helsingfors. Har för mig att du skrivit några finska inköps/mattips någonstans, men hittar dem inte nu. Några tips?
Kim: Här är fint, björkar, sjöar, bastubad, karelska piroger och äggsmör. :-)
Helena: Helsingfors är fint, men jag vet inte om jag bjudit på så många Helsingforstips. Kan tänka mig att det finns en del sådana bland kommentarerna när jag efterlyste Finlandstips ifjol: http://www.pickipicki.se/2011/07/finska-smultronstallen-efterlyses/ Här är inlägget med finsk mat och receptlänkar: http://www.pickipicki.se/2011/12/en-finsk-atbar-kavalkad/ Du får inte missa karelska piroger med äggsmör för allt i världen! Testa också gnisselost (leipäjuusto) med hjortronsylt, finskt rågbröd (jälkiuunileipä). Hoppas ni får en finfin utflyktsresa. :-)