Fransk äppelkaka
den 11 oktober 2012, kl 21:50
Det står en tarte tatin på mitt vardagsrumsbord och den har jag förtjänat.
Receptet
Recept på uppochnervänd äppelkaka hittar ni här
11 kommentarer till “Fransk äppelkaka”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Ja absolut! Så god den ser ut! Kram
Mums! Den ser jättegod ut!
Åh, vad god den ser ut!! Har själv planer på att göra en tomat-tarte-tatin idag eller imorgon!
Katarina: Kram!
Mamma Mat: Det var den också!
Sonja: Åh, det låter som att det kan bli både gott och vackert, vilken smart idé!
Åh! Nu blir valet svårt; långbakta äpplen i ugn eller fransk äppelkaka?
Rosa äpplen! <3 Ska det användas någon speciell äpplesort för att få till rosa finpaj, eller är det bara såna med rött skal?
Vacker, är det Carl som varit i farten och bakat finfika till din hemkomst?
Dina bilder har alltid varit fantastiska men numera är de ju så fina att man bara vill krypa ner i hålet man kom ifrån. Och då har vi inte ens börjat prata om din mat. Du är och förblir number one!
Johanna: Långbakta äpplena kräver några fler äpplen än fyra, Men köp goda svenska äpplen och testa bägge vetja!
Plommonet: Det är Discoveryäpplen! Finns i var och varannan mataffär såhär års. Små, söta, röda skal och rött/rosa fruktkött. Nomnomnom liksom!
Moma: Ja, visst är han fin! Pajen, och Carl!
Pytte: Visst har jag friat till dig förut? <3
Hittade inga Discoveryäpplen, men valde att göra den på svenska Summer Red och det var också jättegott! Pajen var liiite för söt för min smak, men den serverades med tjockyoghurt och det gjorde det lite bättre. Ska göra en egen version snart – men superkul med inspirationen och den blev ju så FIN! =D
Plommonet: Sant, söt på flera vis. Kan tänka mig gott med syrlig yoghurt som bryter av och visst kan man utan problem minska ner sockermängden i fyllningen.