Mammans favoritkakor

den 28 oktober 2012, kl 09:57

Jag bakar inte särskilt ofta, men det gjorde jag igår. Då blev det chokladkakor med körsbär och vit choklad. Receptet är systrarna Eisenmanns. Traven med kakorna är min mammas, för att hon är världens bästa.

Chokladkakor med körsbär och vit choklad
250 g rumsvarmt smör
2½ dl farinsocker
2 dl strösocker
3 ägg
6 dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
200 g grovhackad vit choklad
2 dl grovhackade cocktailkörsbär
+ några till garnering

Rör smör, farinsocker och socker. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda mjöl, bikarbonat, kakao, vaniljsocker och salt. Rör ner det i ägg- och sockersmeten. Rör i vit choklad och de hackade cocktailbären. Klicka ut smeten på  två plåtar med bakplåtspapper (20-25 kakor). Tryck ner körsbär i kakorna. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 10-12 minuter. Låt svalna på galler. Receptet är ur favoritboken Två systrars söta.

Skriv ut inlägg

12 kommentarer till “Mammans favoritkakor”

  1. mamman kl 10:40, den 28 oktober 2012

    Tack Tina och Carl!

    Och så goda kakor! Gissa om jag har kalasat på dem? En fin energibomb i höstmörker, nästan som att det känns att man får kraft! Puss på er!

  2. anna kl 11:18, den 28 oktober 2012

    <3

  3. Katarina kl 11:35, den 28 oktober 2012

    Låter gott med körsbär och vit choklad!

  4. Kim kl 12:49, den 28 oktober 2012

    Småkakor är så roligt att baka tycker jag. Så fint med brunt, vit och rött – nästan lite juligt.

  5. Emmy kl 22:48, den 28 oktober 2012

    Bara den fina bildengör mig otroligt sugen på kakor! De ser ut att vara så där härligt lite småsega.
    Ska du gå på Mitt kökmässan i Stockholm?

  6. Linda kl 11:14, den 29 oktober 2012

    Åh vilka härliga kakor! Jag håller med Kim om att de nästan ser lite juliga ut. Måste provas!

  7. Johanna kl 16:28, den 29 oktober 2012

    Ser smaskigt ut: Den bästa ska det bästa ha!

  8. Sanna kl 17:12, den 29 oktober 2012

    Vad kul att baka med körsbär. Ser så fint ut i kakan!

  9. Sanna kl 17:38, den 29 oktober 2012

    Oj nu sitter jag och liksom föreställer mig hur de känns i munnen. Lite lagom sega, eller har jag fel? Ja den som ändå hade en kaka nu…

  10. tina kl 17:53, den 29 oktober 2012

    Mamman och Anna: <3 <3

    Katarina: Det är det, gott men sött, sött men gott. Precis som mamman.

    Kim: Ja just ja, det tänkte jag inte ens på.

    Emmy: Jag har inte tänkt det. Tidigare år har jag i sanningens namn varit lite besviken på den mässan, lite mat, mest dryck. Hoppas den är bättre i år! Ska du gå?

    Linda: :-)

    Johanna: Så sant!

    Sanna: Man får inte glömma bort att det är låtsaskörsbär. Man kan också göra egna coktailkörsbär som smakar desto mer körsbär: http://www.pickipicki.se/2012/03/en-skatt-i-kylskapet/ Men dom är desto värre så goda att dom alltid är slut.

    Sanna: Ja, helt riktigt, seg konsistens. Jag tycker att dom är allra godast kylskåpskalla.

  11. Sonja {Dagmars Kitchen} kl 21:21, den 30 oktober 2012

    Jättefina och de ser galet goda ut!

  12. tina kl 07:54, den 3 november 2012

    Sonja: Det är dom, galet goda alltså. :-)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen