En skatt i kylskåpet!
Alldeles nyss laddar vi inför våffeldagen i P4 Morgon Uppland. Våfflorna lagar vi på Cajsa Wargs vis och till dem blir det Johannas vegetariska skagenröra. Men, givetvis ingen riktig våffeluppladdning utan en efterrättsvåffla och idag blir den alldeles särskilt god. När jag inventerade burkarna längst in i kylskåpet häromdagen, så hittade jag en burk cocktailkörsbär som alldeles glömts bort. Vilken skatt! Det här är ju körsbären som jag kärnade ur timme ut och timme in en kväll i somras, då planen var att cocktailbären skulle hamna i en fruktkaka till jul. Nu får dom istället lov att förgylla vårkanten och jag kan tänka mig en våffeldag i veckan tills körsbären är slut.
Cocktailkörsbär
0,5-1 liter körsbär
2 dl vatten
5 dl socker
0,5 dl amaretto
röd karamellfärg
0,5 krm natriumbensoat
Kärna ur körsbären och dela upp i mindre burkar. Koka sockerlag och låt den svalna. och vatten till en lag och låt den kallna. Tillsätt amaretto, karamellfärg och natriumbensoat. Slå lagen över bären. Förvaras svalt.
Våffelrecepten
Morotsvåfflor, farmors våfflor samt Johannas vegetariska skagenröra
6 kommentarer till “En skatt i kylskåpet!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Gott!
Vilken tur att du glömde dem….fast de hade varit god i en fruktkaka också. Du kan göra en påskfruktkaka! :)
Anna: Kom får du smaka!
Tina: Det ska jag nog göra, bra idé! Tack!
Du vet att jag gillar körsbär!
Mamma: Kom förbi och smaka någon dag!
Why does a relationship need to be teestd? Is its core not based on how each other’s feelings? I am annoyed by Cheung’s points raised except one – in today’s business world, women are in an advantageous position given their better communication and other soft skills.