Mitt pickiblåa hem!
I veckan tog jag fram den där färgburken som det står pickiblå på och började måla om vårt möblemang. Min syster säger att jag har fått vansinne, men själv tycker att det blev rätt tjusigt ändå. Igår firade vi in våra nya möbler tillsammans med Veronica. Veronica hon stekte fiskkakor, jag fyllde och rullade ihop vietnamesiska vårrullar och av ingredienserna som blev över trollades en nudelsallad ihop. Sen tömde vi det röda kökets reservförråd när vi gjorde dippsåser och dressing av alla citroner, lime, chilifrukter och koriander som stod att finna. Och vill ni veta en hemlis? Till efterrätt struntade vi blankt i allt vad semmelpoliser heter och fyllde de söta små minibullar Carl bakat på karibiskt vis. Rom och riven choklad i mandelmassan, det kan ha varit den godaste semlan jag ätit i hela mitt liv. Otippat med sant.
Recepten
Vietnamesiska vårrullar
Thailändska fiskkakor
Minisemlor
Veronicas stekte fiskkakor till en hel armé. Men var var dom egentligen?
Glasnudlar i salladssällskap med sockerärtor, salladslök, koriander, chili etc.
Bildbeviset på semmelsyndandet.
19 kommentarer till “Mitt pickiblåa hem!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Så fint!
Har det röda köket blivit blått?
Jag gillar inte semlor i vanliga fall men dom där skulle till och med jag kunna tänka mig ;-)
Tissi: Tack!
Anna: Nej, där går gränsen. Det röda köket är fortfarande rött.
Martina: :-D
Jag har aldrig ätit vietnamesiska vårrullar eller thailänska fiskkakor, men det verkar så gott!!!
Bland bakverk och kastruller: Testa, testa!
vilken fin pickipickiblå stol ;)
Det ser lika fantastiskt ut som jag vet att det var! Jag har drömt om karibiska semlor sen jag fångade upp det på Twitter – och så traditionalist som jag är så kommer jag absolut att prova dem det här semmelåret. Receptet?! Varken du eller Moman har ju skrivit ut det!? =O
Ahh! Så gott! Min mage kurrar. Kan inte pickiduon komma över någon fredag och svinga trollspöt över vår frukt- och grönsakslåda? Snäll, snälla, snälla. Och ni skulle bli förvånade över hur förhållandevis välfyllt både skafferi och kyl kan vara här nuförtiden.
Härligt med ommålning och uppfräschning, det skadar aldrig.
Thailändska fiskkakor hade vi i veckan, mmmmums var det. Men dom där rullarna har vi haft i tankarna länge nu, kanske blev det några över till leverans? :)
Jenny: :-) Tack!
Plommonet: Tänkte lägga ut receptet senare i veckan, men det var inte svårare än så här: per 70 g mandelmassa, blanda ner 20 g riven mörk choklad och 10 ml rom. Blanda fyllningen med urgröpt bullbotten och 1 msk ovispad grädde. Fyllningen räcker då till 4 minisemlor, typ så. OK? :-)
Johanna: Ja, säg till när ni är friska så kommer vi med tåget och tar trollspöet med oss!
Mårtenssons: Nix! Men inte svåra att plocka ihop. Skriv upp på att-laga-listan vetja, tror inte att ni kommer att ångra er!
Jag trodde först att det stod att vi tömde champagneförrådet :-)
Moma: Det kunde säkert den tro som följde ditt ocensurerade Instagramande, men det fanns fler flaskor som aldrig kom ut ur garderoben.
De där semlorna måste jag testa! Låter jättegott :)
Ansibecki: Goda var dom, ska bjussa på receptet på torsdag!
Men ÅNEJ vilken bra idé med stolarna, och vad fint det blev! Nu rycker det i pysselarmen igen, helgen närmar sig och jag har färg i garderoben ;)
Jennie: Mer färg åt folket! :-D
Det här var den bästa semlan jag ätit! Framförallt rom-krämen som man gärna hade fått påfyllning av.
Isabelle: Vad roligt att höra! :-)