Vi tjuvstartar nu!
Om en liten stund tjuvstartar vi påsken i P4 Morgon Uppland. Att fylla äggskal är alltid roligt och idag fyller vi våra med dillslungad potatis i botten, laxmousse och så lite dill och laxrom på toppen. Fint och gott till påskbordet. Vad man gör av innehåller i åtta ägg? Till exempel världens bästa skånska äggakaka.
Ägg(-skal) fyllda med potatis i dillolja, laxmousse och laxrom
Koka 2 potatisar med skal och låt kallna. Skär försiktigt toppen av 8 ägg för att kunna servera fyllningen i äggskalen. Spara äggen (och laga förslagsvis skånsk äggakaka). Bryt av äggskalskanterna för att få en äggskalsskål att servera ur. Skölj skalen noggrant och låt torka. Stavmixa dillolja: 0,5 dl rapsolja tillsammans med 1 dl färsk dill. Smaka av med 1 krm pressad citron och en nypa flingsalt. Stavmixa också 150 g varmrökt lax med 1/4 dl grädde till en slät smet. Skala och tärna potatisen smått, blanda med dillolja. Lägg dillpotatis i botten i äggskalen, spritsa över lite laxmousse och toppa med laxrom och färsk dill.
8 kommentarer till “Vi tjuvstartar nu!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Väldigt, väldigt fin bild, Tina. Å harrlitt me litta reedi skeånsk eggakaoga ;-) Ha nu en riktigt härlig påsk! /kram Sofija.
Vad fint och gott det ser ut! Ha en härlig påsk med godsaker och sol!
Så tjusigt! Riktig påskkänsla på det!
Vilka jättefina fyllda äggskal! laxmousse – vilken dröm! Önskar dig en glad och god påsk kära picki!
Riktigt fin bild, det är så jag vill krypa in och bosätta mig där den bor!
Sofija: :-D Eggakaoga! Glad påsk!
Nässelblom&choklad: Detsamma fina du!
Marja: :-)
Josefina: Detsamma! Kram!
Moma: Haha, det skulle se ut det. Glad påsk moman!
Detta ser och låter ju fantastiskt! Och äggakaka har jag inte ätit på evigheter, så gott!
Hanna: Ja, hurra fòr àggakaka!