Skatteåterbäringen är här nu!
Jag vet att jag har sagt det förut, men det slår mig varje år. Det är när nässlorna tittar fram igen som jag inser att det är det här som är belöningen för att vi klarat av ännu ett vinterhalvår. I veckans podcast leker vi gissa ogräset, läser maskrospoesi och så reder vi ut varför man inte ska äta nässlor uppvuxna i närheten av en gödselstack. Avsnittet med ogrästema finns att hitta i iTunes, den som vill kan också lyssna direkt här.
Ännu mer ogräs
Nässelpesto och nässelrisotto
Nässelsoppa
Ogräsblinier
Myggmedelssnapsen
En sallad med almfrön
Granskottssirap
Köttbullar med granskott och enbär
11 kommentarer till “Skatteåterbäringen är här nu!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Tjoho, frukostsällskap i morgon!! Eller, kanske middagssällskap… småsmulorna är ju här.
Jo… – våren är hääärlig !
Hurrraaa för våren! I år ska jag utöka min jakt på ogrästill att även omfatta ramslök.
Jag har inte hunnit med att vara ute på ogräsjakt än, men jag tänker å det varje dag, för det är fullt med smånässlor längs med alla gräskanter dör jag går – speciellt vägen till träningen! Jag ska kombinera det med att stretcha baksida lår en vacker dag och sen steka nässelplättar nör jag kommer hem! :)
Hurra för våren, hurra för ätbara ogräs och hurrade podcast! :D
Vilken god plätt med gräddfil (?), rom och rödlök! *hungrig* Kram.
Moma: :-D
Josef: Som den är!
Ann-Louise: Åh, lyllos dig om du hittar!
Plommonet: Haha, det låter ju som en toppenplan!
Sara: :-)
Josefina: Egentligen är det smetana, men gräddfil funkar ju precis lika fint!
Hejsan,
Vad hette proteindrycken som ni testade? Var kan man hitta den? Hemsida?
Elina: Hej! Myse var namnet, skogshallon godast. Du kan läsa mer om produkten här: http://www.smakriket.se/nyhetsarkiv/myse/ Ang återförsäljare såhär med producenten: http://www.nordictaste.se/aterforsaljare.html :-)
Jag gjorde också nässelplättar för ett tag sedan. För första gången. Jag använde ditt recept men inte exakt likadant (som vanligt). Men OJOJOJ vad goda de blev! :) Varför har jag inte testat tidigare undrar jag.
ANsibecki: Det är aldrig försent, tack och lov för det! Kul att dom blev goda! :-D