Kära dagbok

den 29 juni 2013, kl 21:54


I förrgår stekte vi kantarellerna i smör, stansade ut brödrundlar och stekte även dom. Sen toppade vi bröden med svamp och svampen med finklippt gräslök. En liten förrätt var vad årets första kantareller blev.

Efter maten spelade vi in veckans fläderpodcast och kunde konstatera att Johan och jag kokar flädersaft på olika vis. Avsnittet hittar ni här respektive här.

Avslutningsvis serverade Johan en mäktig liten sötsak till efterrätt. Banoffee pie med kanderade bananer. Jag har nog aldrig varit så mätt i hela mitt liv, men gott var det ju.

Skriv ut inlägg

4 kommentarer till “Kära dagbok”

  1. sara kl 16:35, den 1 juli 2013

    åh men du, den där pajen såg ju ljuvlig ut! du har möjligtvis inte receptet på den?

  2. tina kl 21:37, den 1 juli 2013

    Sara: Nix, inte jag. Men hör med Johan (du hittar honom på matgeek.se alt twitter: @JohanHedberg). Hur går det med dina praliner?

  3. Nässelblom & choklad kl 14:14, den 4 juli 2013

    Gott med kantarellförrätt! Det hoppas jag också på att snart kunna njuta av….

  4. tina kl 10:25, den 8 juli 2013

    Nässelblom: Det tror jag, hon som spar hon har. :-)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen