Chokladkalender – lucka 9

den 9 december 2008, kl 07:04

Klicka på bilden för att öppna lucka 9. De fina julkorten på bilden är från KlevelandORD.

Skriv ut inlägg

Chokladkalender – lucka 8

den 8 december 2008, kl 06:50

Klicka på bilden för att öppna lucka 8
Klicka på bilden för att öppna lucka 8

Skriv ut inlägg

Chokladkalender – lucka 7

den 7 december 2008, kl 06:59


Klicka på bilden för att öppna lucka 7

Skriv ut inlägg

Hurra för Finland!

den 6 december 2008, kl 18:18

Idag hurrar vi för Finlands självständighetsdag! Vill man fira med lite finsk mat så föreslår jag morotslåda, karelska piroger och kanske lite gnisselost till efterrätt. Är man modig så varför inte titta in i saluhallen från Tammerfors och snegla på musta makkara? Jag hade tänkt fira med finska julstjärnor (joulun torttu) som mamman bakade. Men, hon packade alla stjärnor i en låda och for till skogen för att bada bastu. För så kan man också fira, minsann.

Mammans finska julstjärnor
frysta smördegsplattor
plommon(sylt)
1 uppvispat ägg

Koka katrinplommon tillsammans med lite vatten för att få plommonsylt till fyllningen. Kavla ut smördegsplattor och dela varje platta i tre kvadrater. Skär ett kryss i varje del, men lämna plats för fyllningen och skär inte hela vägen in i mitten. Lägg en klick plommonsylt i mitten och vik ändarna in över sylten. Tryck ihop lite så att stjärnan håller ihop. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ungefär 7-10 minuter, eller tills stjärnorna fått fin färg.


Klara, färdiga, gå

Skriv ut inlägg

Chokladkalender – lucka 6

den , kl 07:07


Klicka på bilden för att öppna lucka 6

Skriv ut inlägg

Chokladkalender – lucka 5

den 5 december 2008, kl 07:00


Klicka på bilden för att öppna lucka 5

Skriv ut inlägg

Chokladkalender – lucka 4

den 4 december 2008, kl 07:05


Klicka på bilden för att öppna lucka 4

Skriv ut inlägg

En sommarsallad i vintern – caesarsallad

den 3 december 2008, kl 15:01

Hela sommaren fantiserade jag om en caesarsallad, som aldrig blev av. Förens häromdan, en av de sista dagarna i november. Bättre sent än aldrig, kanske man kan säga.

Caesarsallad, 4 port
Dressing:
2,5 dl rapsolja
1 ägg
2-3 msk pressad citron
½ msk dijonsenap
2 sardeller(filéer)
1 vitlöksklyfta
½ msk vitvinsvinäger
1 msk vatten
salt, svartpeppar

2-4 kycklingfiléer, salt och peppar
blandad sallad, gärna romansallad
några skivor bröd till krutonger
hyvlad parmesanost
delade körsbärstomater
tunt skivad rödlök

Mixa alla ingredienser till dressingen. Stek kycklingfiléerna hela, salta och peppra. När kycklingen är genomstekt, skär den i skivor. Dela brödet i kuber. Rosta i en torr stekpanna, alternativt med lite olja och pressad vitlök. Vänd runt salladen i dressing och toppa med övriga ingrediernser.
Receptet på dressing är från Tasteline.


Ett lass sallad. Ylöjärvi, juli 2008

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen