Gaspacho
Idag bjöd vi Carls mamma på gaspacho till lunch. Jag har aldrig lagat gaspacho förut, men det blev gott. Sommarens torsdagssoppa känns given.
Gaspacho, 4 personer
8-10 tomater
1 röd paprika
1 grön paprika
1/3 gurka
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2-4 msk olivolja
1/2 citron
cayennepeppar/tabasco
salt och svartpeppar
Gör ett kryss i tomaterna (spara 1-2 till garnering) och skålla dem i kokande vatten så att skalen kan dras loss. Lägg två skivor bröd i vatten. Mixa tomaterna tillsammans med löken, den röda paprikan och brödet till en slät soppa. Pressa i vitlök och citronsaft från en halv citron, tillsätt olivoljan. Smaka av med salt, svartpeppar och till exempel lite cayennepeppar. Ställ soppan i kylskåpet.
Finhacka gurka, tomat (ta bort innanmätet) och grön paprika. Gör brödkrutonger av 2-3 skivor bröd. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja i (C hittade basilikaolivolja i föräldrarnas kök, gott) lägg i brödet som delats i kuber och färska kryddor. Stek försiktigt så att alla sidorna får fin färg.
Blanda i de finhackade grönsakerna innan servering. Servera soppan kall, toppa med brödkrutonger. Vi åt nybakat bröd till.
Vi tjuvkikade på Per Morbergs recept emellanåt.
Publicerad i billig mat, mixer, sommar, soppa, tomat | Kommentarer (3) Skriv ut inlägg3 kommentarer till “Gaspacho”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Ja jag ska väl smaka innan jag säger något men är det inte konstigt när den är kall? Är soppälskare men har fått för mig att jag inte gillar den här…måste väl testa först kanske
Om du är soppälskare så tycker jag absolut att du ska prova. Kanske lite ovant, men det är väldigt gott, särskilt en varm sommardag.
Litar på dig då och väntar på solen bara!