Fylld paprika och ugnsbakad spetskål
Middag från häromkvällen. Ett försök att äta upp grönsakerna innan Uppsalahelgen och mycket grönsaker blev det. Paprikan var god, något för grillen kanske? Kålen var inte så dum den heller, kanske inte idealiskt till paprikan dock. Kanske som tillbehör till lax eller stark korv?
Fylld paprika
Gör ett hål upptill på en paprika och plocka ut kärnorna. Fyll paprikan med godsaker, exepelvis kokt ris, solroskärnor, torkade aprikoser, chili, persilja, salt och peppar. Toppa med färskost och paprikalocket. Grädda i 200 grader tills paprikan är mjuk och fått lite fin färg (lite oklart hur lång tid det tar eftersom vi var alldeles för hungriga för att kunna vänta så länge).
Ugnsbakad spetskål
Dela spetskålen i fyra lika stora delar. Lägg i en ugnssäker form. Pensla med lite olivolja, salta och peppra. Grädda i 200 grader i ungefär 10-15 min. Pressa över lime innan servering.
5 kommentarer till “Fylld paprika och ugnsbakad spetskål”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Kål av alla slag är verkligen så gott. Tack för den jätteglada gubben! :)
låter supergott:) jag har länge funderat på att testa spetskål, kanske ska ta och göra det i sommar:) ha en riktigt bra lördag:)
Låter supermumsigt! Ang. fika i veckan, jag finns på fridapunktjohnsonsnabelagmailpunktcom Vi kan väl boka in nåt?
:D googlar ”ugnsbakad kål” och vad kommer överst på träfflistan om inte denna post :) Gott gott. Åt upp min gula paprika till lunch men har ett helt spetskålshuvud (vilket stavningskontrollen vill få till ett blomkålshuvud) att festa på senare :)
Haha, Åsa vilket gammalt inlägg du hittat! Jag blir alltid lite nervös när folk börjar laga gamla recept, minns ju inte alltid hur det smakar om du förstår vad jag menar! ;-)