Fylld paprika och ugnsbakad spetskål

den 6 juni 2008, kl 22:22

Middag från häromkvällen. Ett försök att äta upp grönsakerna innan Uppsalahelgen och mycket grönsaker blev det. Paprikan var god, något för grillen kanske? Kålen var inte så dum den heller, kanske inte idealiskt till paprikan dock. Kanske som tillbehör till lax eller stark korv?

Fylld paprika
Gör ett hål upptill på en paprika och plocka ut kärnorna. Fyll paprikan med godsaker, exepelvis kokt ris, solroskärnor, torkade aprikoser, chili, persilja, salt och peppar. Toppa med färskost och paprikalocket. Grädda i 200 grader tills paprikan är mjuk och fått lite fin färg (lite oklart hur lång tid det tar eftersom vi var alldeles för hungriga för att kunna vänta så länge).

Ugnsbakad spetskål
Dela spetskålen i fyra lika stora delar. Lägg i en ugnssäker form. Pensla med lite olivolja, salta och peppra. Grädda i 200 grader i ungefär 10-15 min. Pressa över lime innan servering.

Skriv ut inlägg

5 kommentarer till “Fylld paprika och ugnsbakad spetskål”

  1. Lumumma kl 07:18, den 7 juni 2008

    Kål av alla slag är verkligen så gott. Tack för den jätteglada gubben! :)

  2. Molly kl 08:01, den 7 juni 2008

    låter supergott:) jag har länge funderat på att testa spetskål, kanske ska ta och göra det i sommar:) ha en riktigt bra lördag:)

  3. frida kl 08:49, den 8 juni 2008

    Låter supermumsigt! Ang. fika i veckan, jag finns på fridapunktjohnsonsnabelagmailpunktcom Vi kan väl boka in nåt?

  4. Åsa kl 17:18, den 27 augusti 2011

    :D googlar ”ugnsbakad kål” och vad kommer överst på träfflistan om inte denna post :) Gott gott. Åt upp min gula paprika till lunch men har ett helt spetskålshuvud (vilket stavningskontrollen vill få till ett blomkålshuvud) att festa på senare :)

  5. tina kl 19:16, den 27 augusti 2011

    Haha, Åsa vilket gammalt inlägg du hittat! Jag blir alltid lite nervös när folk börjar laga gamla recept, minns ju inte alltid hur det smakar om du förstår vad jag menar! ;-)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen