Fyllda savoykålsrullar
Igår premiäråt vi middag på nya balkongbordet. Ett experiment i köket slutade med fyllda savoykålsrullar och ris smaksatt med torkade aprikoser, frön, spiskummin och färsk persilja. Både bordet och maten fick godkänt.
Fyllda savoykålsrullar, 3 portioner
I huvud savoykål
en burk lättkesella
1 moget päron i småbitar
bacon
finhackade soltorkade tomater
finhackade svarta oliver
rostade solroskärnor
hackad färsk persilja
salt, svartpeppar
Lossa bladen från kålhuvudet. Koka några minuter i lättsaltat vatten. Ta upp bladen, lägg på tork och avsvalning. Knaperstek ett paket bacon och låt ligga en stund på hushållspapper. Blanda ihop övriga ingredienser till fyllningen. Torka av bladen, är de stora så dela dem på mitten. Klicka ut fyllning i mitten av bladet, stör över bacon och vik ihop ett fint paket. Det blev totalt nio rullar och vi åt tre var.
Servera med ris. Det var gott att smaksätta riset med spiskummin, torkade aprikoser, rostade solroskärnor och pumpafrön samt grovhackad persilja.
Publicerad i kål, nötter och frön, savoykål, soltorkade tomater | Kommentarer (4) Skriv ut inlägg4 kommentarer till “Fyllda savoykålsrullar”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
det ser väldigt gott ut det där:) hoppas att du har haft en bra dag:)
Savoykål har inte jag lagat någon gång men jag älskar ju vitkål så varför inte testa!
Spännande smakkombination och rullarna ser jättefina ut! :)
Första gången jag provade savoykål. Lite mer tacksamt tidsmässigt att göra savoykålsrullar än kåldolmar och roligt med lite ny smak! Helt klart värt att provas!