Äppel päppel pirum parum
den 21 oktober 2008, kl 21:33
Farfar skickar med mig äpplen hem varje helg. Vi har gjort ett rejält lass äppelmos, stoppat äpplen i en höstsallad, äter en hel del pickipicki, ibland bakar vi äppelscones eller favoritäppelkakan. Önskar att jag dessutom hade haft tålamod att göra finfina torkade äppelringar i år igen och att jag skulle gjort äppeldrickan som lät så spännande. Äpplen är föresten goda som dom är.
Någon som sitter inne med bra äppeltips?
Publicerad i äpplen | Kommentarer (4) Skriv ut inlägg4 kommentarer till “Äppel päppel pirum parum”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Hej där! Du behöver inte skala äpplen för att göra äppelringar. Svenska äpplen har väldigt tunna skal. Äpplena kan hängas med snöre och behöver inte torkas i ugn. då får de också en finare färg. lycka till nu då. Det ser ut som om du har en äppelpipare att ta ur kärnhusen med och det är ju alltid något. Har du en skärmaskin kanske du kan skära dem på den. Då går det också fortare (men skär dig inte…)
Av kärnhusen kan du koka äppelgelé. Kolla på mitt inlägg häromdagen.=)
Wow, äppelgelé av kärnhusen låter tufft, det ska jag kolla in. Kanske att jag hänger lite äpplen på tråd med, det låter ganska mysigt. Tack för tipsen!
Äppelmarmelad!
Jag har inget recept, men koka äppelbitar med syltsocker som en vanlig marmelad. Sätt även med en ”hackad” kiwi eller två och några kanelstänger. Underbart gott på t.ex. speltknäcke med riktigt smör underst.
Annars ungspannkaka med äpplen och kanel, som serveras med glass eller vaniljvisp.
Åå så gott det låter…