Kalasgoda äppelplättar
Här är ett recept på kalasgoda äppelplättar att äta efter tordagssoppan ikväll och riktigt vackra blev dom. Jag provade mjölkproteinfri kost när den här plättsmeten vispades till, så jag gjorde plättarna på rismjölk istället för vanlig mjölk och använde rapsolja istället för smör. Hoppade även över sockret utan att det saknades, fast då är rismjölken söt. Men krångla inte till det med rismjölk, som för övrigt inte är särskilt gott, stek lite plättar och ha en trevlig torsdag istället!
Kalasgoda äppelplättar
1,5-2 dl vetemjöl
0,5 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
(lite socker)
2,5 dl mjölk
1-2 msk smält smör
1 ägg
2 äpplen
kanel
Vispa upp ägg tillsammans med mjölk och smält smör. Vispa ner mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt eventuellt socker. Häll upp små plättar i stekpannan och lägg på ganska tunt skivade äpplen innan smeten gräddats. Pudra över kanel på äppelsidan, vänd plättarna och grädda så att det får fin färg.
Det ska erkännas att jag sneglat en hel del på det här äppelplättreceptet den senaste tiden.
Publicerad i äpple, äpplen, kanske-i-picknickkorgen?, pannkaka, plättar | Kommentarer (6) Skriv ut inlägg6 kommentarer till “Kalasgoda äppelplättar”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Svar: Skandal
Haha!
Vilka fina plättar, brukar bara göra äppelpannkaka i långpannan men det där ser ändå godare ut!
Det blev plättar och mums säger jag bara! Supergoda. Äter alltid keso till pannkakor och det funkade jättebra ihop med äppelplättarna också. Igår morotsbröden, idag plättarna, vilka picki-picki dagar :)
:D
[...] fiberpannkakor Morotspannkakor Zucchiniplättar Morots- och kesoplättar Pannkaka på dinkelsikt Äppelplättar Förtrollande goda crêpes Pannkakstårta Filed under födelsedag, kalas, pannkaka, plättar | [...]