Att fylla en canneloni med lax

den 3 november 2008, kl 20:35

Idag har jag lärt mig att det tar en stund att pilla fyllning in i tomma cannelonirör. Det tar så lång tid att det går åt nästan precis hur många skorpor som helst för att tygla mitt (dåliga)hungerhumör. Om skorporna är slut nästa gång jag gör canneloni, måste jag komma ihåg att börja lite tidigare än vad jag gjorde idag.

Canneloni med laxfyllning
10 st cannelonirör
Fyllning:
125 g kallrökt lax
200 g (lätt)creme fraiche
1 gul lök
1 äpple
dill
salt, peppar
Under:
tomatsås
Över:
100 g mozzarella

Finhacka lax, lök och äpple. Blanda alla ingredienser till fyllningen och smaka av med salt och peppar. Fyll rören med laxsmeten. Förslagsvis genom att stoppa fyllningen i en påse och sedan klippa av ett av hörnen för att kunna spritsa den i rören. Häll tomatsås i botten på en ugnsform. Lägg canneloni på tomatsåsen och toppa med mozzarella. Grädda i 175 grader i ungefär en halvtimme, kortare tid om rören är okokta (hade rören varit okokta förstår jag verkligen inte hur jag skulle lyckats med att få i fyllningen, jag hade nog ätit skorpor än).

Vill man fylla pasta på annat vis så är hemgjord tortellini eller pastarullar med spenat och ricotta två favoriter.


Tålamodsprövande

-Idag knäpper vi bara ett fotografi, sen äter vi, okej?

Skriv ut inlägg

15 kommentarer till “Att fylla en canneloni med lax”

  1. frida kl 08:01, den 4 november 2008

    Eller använd färska pastaplattor, går asfort att rulla in fyllning i dem. Går dessutom snabbare i ugnen…

  2. tina kl 08:19, den 4 november 2008

    Ja, smart! Det ska jag verkligen göra! Dom här kokar jag nog som dom är och äter som världens största makaroner! :P

  3. Sanna kl 12:06, den 4 november 2008

    Ja färska pastaplattor röstar jag också för! Stackare som suttit där och pillat men det som väntar på något gott ;)

  4. Nässelblom & choklad kl 17:04, den 4 november 2008

    Oj, vilket bestyr. Canneloni borde ju gå snabbare att fixa än lasagne. Det är nog bättre med plattorna!

  5. Ayla kl 19:31, den 4 november 2008

    Kan inte annat än att hålla med föregående ”talare”. Använd färsk pasta :) Det var många år sedan jag försökte mig på att fylla dessa ”rör” och gav upp omedelbart. Däremot måste jag tacka för tipset, tror att barnen skulle bli överlyckliga om jag serverade detta snart…dock får det nog bli med spenat o ricotta…

  6. Susanne kl 11:53, den 5 november 2008

    Mitt heta tips är färska pastaplattor istället. Som flera andra tipsat om. Men vill man ha hårda rör kan man spritsa ner ”smeten” i dem. Det gjorde jag en gång. Då får man i och för sig inte ha för stora bitar i sin ”smet”, men ja… det funkar!

  7. tina kl 13:46, den 5 november 2008

    Nästa gång blir det färska lasagneplattor, helt klart! Och om det går så lång tid att jag glömmer bort cannelonitraumat, och får för mig att pilla in fyllning i det halva paketet rör som blev kvar, så kommer jag använda en riktig sprits!

  8. KD kl 19:38, den 6 november 2008

    SEr jättegott ut, måste prova!

  9. KarinW kl 22:05, den 6 november 2008

    Jag har en förpackning ”rör” som jag inte gjort något av, bäst att spara till en dag när man har tålamod över!
    Ha en bra helg!

  10. frida kl 16:12, den 11 november 2008

    Nu har jag testat detta recept, jättegott tyckte hela familjen!

  11. tina kl 18:49, den 11 november 2008

    Frida! Jag tror bestämt att din familj har rätt bra smak faktiskt! :P

  12. Tyra kl 09:09, den 20 augusti 2010

    Ja mitt svar e ju några år ”out of date” men hursom helst är jhuh en spritspåse ett alternativ när man ska fylla =)

  13. tina kl 22:04, den 20 augusti 2010

    Tyra: Såhär två år senare så kan jag avslöja att jag ALDRIG sedan dess gjort canneloni med torkade pastarör. Färsk pasta är grejen! De torkade rullarna som blev över stod länge i köksskåpet som en påminnelse om just detta! :-) Men tack för tips!

  14. jörgen ehn kl 10:53, den 6 december 2010

    Att fylla torra cannelonirör med fyllning är jättelätt om man använder en vanlig gräddsprits, förutsatt att fyllningen är krämig. Måste täckas med mycket sås eftersom rören suger åt sig vätska för att bli mjuka.

  15. tina kl 22:18, den 6 december 2010

    Jörgen: Trots att det har gått 2 år, så har jag fortfarande inte använt torra cannelonirör igen. ;-) Sprits verkar vara ett smart knep. Länge sedan jag åt canneloni förresten, det får det bli snart.

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen