Rödbetor i sällskap av fru feta och fröken frö

den 17 mars 2009, kl 07:43

picki_img_2343

Det här äter vi som tillbehör till maten lite då och då. Det är något speciellt med just rödbetor och fetaost. Vill man variera sig är det gott att ugnsrosta rödbetorna och toppa med llite fetaost i slutet av ugnstiden. Kalasfint, helt enkelt.

Rödbetor i gott sällskap
Skala och koka rödbetor i lätt saltat vatten. Känn efter med en provsticka när de är klara. Låt rödbetorna svalna något, dela dem och serva tillsammans med smulad fetaost, rostade solroskärnor, flingsalt och svartpeppar.

Skriv ut inlägg

11 kommentarer till “Rödbetor i sällskap av fru feta och fröken frö”

  1. Lotta kl 08:33, den 17 mars 2009

    Men hur skalar ni rödbetorna utan att bli rosa/röda om händerna?? :0)

  2. tina kl 08:44, den 17 mars 2009

    Det är därför jag väljer att skala dom innan dom kokas, då blir man lite röd om händerna med det är lätt att tvätta bort. Om man däremot ska försöka skala dom efter dom kokat, är det ett elände! Och så blir man röd om händerna för resten av livet (nästan). Det är min fasta övertygelse, men jag kanske har fel? Blir rödbetan bättre/godare av att skalas efteråt?

  3. Linda kl 13:03, den 17 mars 2009

    Detta är multi bienne! Dessa smaker ihop är den bästa kombon.
    Om du inte vill använda engångsplasthandskar när man skalar rödbetorna, så kan du smörja in händerna med olja så blir du inte röd.
    Nu blev jag hungrig…
    //Linda

  4. Linda kl 13:06, den 17 mars 2009

    Glömde sista frågan…tror att det är som med potatis att den bevarar näringsämnena bättre med skalet på. Men rödbetan smakar nog likadant.

  5. Ann-Louise [En bulle ur ugnen] kl 16:03, den 17 mars 2009

    Åh-hå-hå det där såg riktigt gott ut! Måste jag prova. :)

  6. Annica kl 19:55, den 17 mars 2009

    Jag tycker det blir godare om man kokar dem med skalen på. Sedan har man förstås gummihandskar på sig när man skalar, lätt som en plätt, de bara glider av! Skalen alltså…

  7. Lotta kl 09:21, den 18 mars 2009

    Toppen toppen! Här kan man verkligen få svar på allt! Nu får jag gå hem och skala rödbetor!

  8. tina kl 09:23, den 18 mars 2009

    Tack för alla fina tips! Håller med dig Lotta, här får man svar på allt! Fast nu blev det iofs svårare att koka rödbetor. För vad ska jag prova först? Olja händerna? Gummihandskar? Oskalade rödbetor!? :D

  9. Oj, nu lekte vi visst med maten igen at pickipicki kl 00:24, den 8 november 2009

    [...] rotfruktsrecept Rotfruktspaj Rödbetor med fetaost [...]

  10. Isflingan kl 20:07, den 31 augusti 2013

    Det e verkligen nåt speciellt med rödbetor tillsammans med fetaost. *mums*

  11. tina kl 11:30, den 1 september 2013

    Isflingan: Ja, det måste vara k-ä-r-l-e-k!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen