Två våffelrecept på en och samma våffeldag
Är det våffeldag så är det, och tycker man att våfflor är efterrätt så kan våfflorna med fördel pyntas med mat istället för sylt och grädde. Är man inte den som är den, så börjar man givetvis med middagsvåffla och avslutar med efterrättsvarianten. Från en och samma våffelsmet, praktiskt! Jag kunde dock inte välja vilket våffelrecept jag skulle lägga ut här, så det blir dubbelt upp. Det första receptet är våfflorna Johanna och Robin bjöd på en brunch för ett år sedan. En favorit i repris. Det andra receptet är farmors favoritvåfflor, som hon gärna talar varmt om.
Väldigt goda våfflor
med morötter i
4 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver
3 dl mjölk
2 dl vatten
2 ägg
2 fint rivna morötter
50 g smält smör
0,5 dl rapsolja
Blanda vetemjöl med salt och bakpulver. Häll på mjölk och vispa tills alla klumpar försvunnit. Häll i vatten och vispa lite till. Knäck ner ägg och rör ner rivna morötter. Vispa till sist ner smält och avsvalnat smör samt rapsolja. Låt smeten stå och svälla någon timme innan gräddning.
Johannas vegetariska skagenröra
2 kokta och hackade ägg, 1 msk hackad färsk dill, salt, 2 dl gräddfil, ½ finhackad rödlök
Farmors våfflor
25 g jäst
3 dl kall mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk strösocker
125 g smält smör
Häll mjölken i en bunke och smula ner jästen. Låt jästen smälta och vispa ner mjöl, socker och smält smör till en jämn smet. Låt smeten stå en halv till en timme innan våfflorna gräddas.
Själv frossade jag i våfflor härom dagen, så jag blir utan ikväll. Kommer du att äta våfflor idag?
Middagsvåffla med bland annat Johannas vegetariska skagenröra
Efterrättsvåffla blåbärssylt och vispad grädde
17 kommentarer till “Två våffelrecept på en och samma våffeldag”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Funderar seriöst på att ta fram våffeljärnet… Har gjort inlägg om dig och inlägget på Pyttes!
Vi som inte har ett våffeljärn längre!! Nästan så att jag måste ge mig ut och köpa ett nytt.
Din farmors recept verkar spännande.
Pytte: :D
Leila: Det där med våffeljärn är lite lurigt. Något som tar plats i skåpet och som man (jag) använder ungefär en gång om året. Fast deklart, dom gånger man vill ha våfflor är det synd att inte ha ett järn!
vilken gullig blogg!!
ditt våffelrecept med morötter verkar jättegott tycker jag. blandar man i lite kanel och nötter så blir det morotskakavåfflor :) synd att jag inte har något våffeljärn för tillfället…
Men jag borde tittat in till dig innan jag började med mina enkla simpla vardagsvåfflor!
Värsta festen det där!
Jag håller med tidigare kommentarer! Det ser smarrigt ut! Och du har definitivt en jättesöt blogg. Jag tänker absolut kika in här fler gånger. Mvh Linda
Åsa: Tack! Morotskakevåfflor låter onekligen speciellt! ;)
KarinW: Vardagsvåfflor låter fint!
Linda: Välkommen tillbaka vetja! :)
Visst är det himla gott med våfflor, både med sött och salt på? :->
Lumumma: Ja, det är det! :D
[...] och gräddar våfflor. För er som planerar att äta våfflor i veckan så vill jag tipsa om morotsvåfflorna med Johannas vegetariska skagenröra till. Vem vet, kanske äter jag våfflor varje dag. När jag är ensam hemma gäller mina egna [...]
[...] Så gott, att jag nästan längtar till nästa gång redan nu. Våffelrecept hittar ni här Farmors våffelsmet Våfflor med morötter i Publicerad i jag mår nog lite illa såhär efteråt, våfflor | Comments (7) Skriv ut [...]
Gjorde båda dessa förra året och minns att det var gott! Vad jag inte minns är hur mycket det blev av det. SKa bjuda fyra tjejer på brunch imorrn. Tänkte göra båda sorterna – räcker det med en sats av varje tror du?
Vi brukar servera lite matiga röror till. Och grädde och sylt. Jag tror ni blir mätta. :-)
Tack för snabbt svar! Ja, det blir nog en laxröra till de salta. Och grädde mättar ju bra förstås :)
Ellen: Laxröra låter gott! Jag kom på en sak! Farmors recept tycker hon själv mycket om av deb anledningen att det går att späda våffelsmeten efter vägen om man märker att det inte räcket. Bara att vispa ner lite mjöl och mjölk. Hoppas att ni får en finfin brunch! :-)
Istället för soppa o pannkakor till torsdagsmiddag, blev d våffelfrossa. *mmm så gott* o om man serverar m frukt, bär o keso kan man ju nästan kalla d nyttig mat :)
Isflingan: Våfflor, åh vad jag längtar efter våfflor nu!