När stora våffelbegäret slår till
Exakt en gång i halvåret slår det stora våffelbegäret till. Då finns ingen annan lösning än att gräva sig längst in i köksskåpet efter våffeljärnet. Och om jag säger såhär, jag brukar passa på att äta tillräckligt många våfflor så att jag vet att jag klarar mig i ett halvår till. Det är ju lätt hänt att man blir lite för mätt av att våffelfrossa. Men om man såhär efteråt försöker se någoting positivt med det hela, så är det möjligen att jag gavs tillfälle att prova mig igenom ett antal olika våffeltillbehör. Äppelmos pudrad med kanel. Mammans svartvinbärssylt. Och inte minst varianten ovan med skivad banan, äpple, passionsfrukt och en klick tjock yoghurt med rivet limeskal. Så gott, att jag nästan längtar till nästa gång redan nu.
Våffelrecept hittar ni här
Farmors våffelsmet
Våfflor med morötter i
10 kommentarer till “När stora våffelbegäret slår till”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Vad gott det ser ut, våfflor är verkligen mumsigt värre, låter gott med frukt och yoghurt på, betydligt nyttigare vän grädde och sylt, jag brukar ha keso och bär på men skall nog testa din variant nästa gång
hm, blir också sugen på att få våffelfnatt… :-) jag är nog väldigt konservativ vad gäller mina våfflor, har fått det från mina föräldrar tror jag. det är i princip bara hos dem vi äter våfflor och då är det alltid två saker som alltid gäller; dels så sitter man ute och äter, min far har t.o.m. satt upp speciella våffeljärnsuttag ute på altanen, dels så är det hjortronsylt och grädde som gäller som tillbehör, i princip inget annat…
men nästa gång det blir våfflor här hemma så tror jag att jag ska försöka mig på lite annat, även om hjortronsylt och grädde på våfflor intagna utomhus är tämligen trevligt :-)
Det där ser verkligen gott ut! Nästa gång mitt stora våffelbegär slår till, vet jag vart jag ska leta efter inspiration!
Det är banne mig inget fel med att stilla sitt våffelbegär lite då och då. Bättre än en gång om året som det var förr.
Haha, Vi äter våfflor säkert två gånger i månaden. Tricket är att inte äta för många, så vill man snart grädda igen och igen :)
Måste köpa våffeljärn!! Smaskigt!
Risken är stor när man gräddar våfflor att man äter för många – men vad gör det? Äter man bara en gång i halvåret (eller en gång om året som vi gör) kan man gärna äta intill illamåendegränsen!
De godaste våfflor jag någonsin ätit var när jag en gång hade tillgång till ”äkta grädde från en alldeles riktig ko” och rörde ned vispad sur grädde i våffelsmeten. Åts på traditionelst sätt med vispad (osur) grädde och jordgubbssylt.
Linda: Keso på våffla låter inte så dumt. Inte keso i våffelsmeten heller, när jag tänker efter. :-)
Missfranklin: Jag är bortskämd med många bär, men hjortron tillhör tyvärr inte den kategorin. Hade jag haft tillgång till hjortron och hjortsylt, så hade säkerligen en våffelvariant som din familjs hamnat högt upp på önskelistan:-D
Helena: Välkommen hit ;-)
Matpolisen: Ja! Våfflor är fint på brunchbordet med!
Helena: Wow, där ligger jag i lä. Tack för tips!
Hanna: :-)
Eva: Äkta grädde från en alldeles riktig ko! Imponerande! :-D
åh, våfflor som är så gott! här firas det också valdag idag, valvakan närmar sig!
hoppas ni har haft en fin helg!
Charlotta: :-)Detsamma!