Grattis mamma på födelsedagen!

den 3 juni 2009, kl 09:33

picki_img_3500

Vi ses ikväll, jag ska fila på mat och tårta tills dess. Här har du lite rabarberkaka så länge. Kram

Rabarberkaka med
kardemumma
4 dl vetemjöl
2 dl socker
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
2 dl mjölk eller yoghurt
50 g margarin
3-5 stjälkar rabarber
kardemummakärnor
2 tsk socker

Smält smöret. Blanda mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma. Tillsätt smöret och mjölken. Häll smeten i en smord, bröad form. Dela rabarbern i centimeterstora bitar och tryck ner i smeten, strö över socker och stötta karemummakärnor. Grädda i ungefär 30 minuter i 175 grader.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen