Resan tillbaka till brödbak har börjat
Från att ha bakat allt bröd själva, har vi gått till att inte baka bröd alls. En ingen vidare resa om jag får säga det själv. Därför är nu planen att påbörja resan åt andra hållet igen, tillbaka till brödbak. Jag vet att det betyder otur att säga att man börjar sin nya vana imorgon, därför säger jag att jag började igår. För det gjorde jag faktiskt, med en rejäl nypa inspiration från ett reklamblad bakade jag det här goda brödet;
Frukostbullar med torkad frukt
25 g jäst
3 dl fingervarmt vatten
1 tsk salt
0,5 dl hela linfrön
1,5 dl russin och torkade aprikoser
1 dl grahamsmjöl
ungefär 6 dl vetemjöl
Rör ut jäst i vatten och rör ner salt, linfrön och torkad frukt (och släng ner lite nötter eller frön om det finns i skafferiet). Arbeta ner mjöl tills degen börjar släppa kanterna men fortfarande är lite kladdig. Låt jäsa 30 minuter under bakduk. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och arbeta in ytterligare mjöl om det behövs. Dela degen i 10 bitar och forma ovala bröd som läggs på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 30 minuter och grädda därefter bröden i 250 grader mitt i ugnen i 10-12 minuter.
Publicerad i bröd | Kommentarer (6) Skriv ut inlägg