Det röda köket har fyllt 1 år!
Igår var det 1 år sedan vi flyttade in i lägenheten med det röda köket. Jag föreslog att vi skulle fira med att dagen till ära äta röd mat. Om rödbetorna verkligen är det rödaste man kan äta ska jag låta vara osagt, men det kändes som en fin gest till vårt finfina kök.
Rödbetssallad med gröna linser
Koka 1-2 dl gröna linser enligt anvisning på paketet. Skala och dela några rödbetor i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten. Servera sallad, linser och rödbetor på ett reält fat. Toppa med knaperstekt bacon, rostade solroskärnor och smulad mögelost. Den sernare smälter fint i den varma salladen.
Receptet är för 2 och inspirationen är hämtad från Saltå kvarns vackra kokbok.
Publicerad i billig mat, det röda köket, gröna linser, rödbetor, salladsvariant | Kommentarer (7) Skriv ut inlägg7 kommentarer till “Det röda köket har fyllt 1 år!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Grattis till 1 år i nya köket. Salladen låter fantastiskt god, jag har sett det receptet i Saltås bok jag med, gillar den boken jättemycket.
/Nina
Nina: Det är en julklappsbok, så jag har inte hunnit utforska den så mycket än. Men jag tror bestämt att jag kommer gilla den mycket, jag med. :-)
Funderade just vad jag ska laga på några kvarglömda rödbetor i kylskåpet. HÄR fanns ju svaret!
Tack, hälsar fröken Dill
Grattis till jubileet!
Rödbetor är gott och det är linser också.
Kanske knapersteker jag tofu istället och toppar med något gott.
Hur som helst ska detta provas!
Fröken Dill: Hurra!
Loba: Smart!
Hej! o tack för ett trevligt och superhärligt recept. Håller med om att det blir extra gott när lägger lite mögelost över varma rödbetor och linser. Ska absolut köpa Saltå kvarns kokbok. vh/Per
Per: Boken är verkligen kalasfin, något att lista till den stundande bokrean kanske!