Får det lov att vara fågel, fisk eller mittemellan?
den 24 januari 2010, kl 22:15
Den här veckan blir det både fågel, fisk och mittemellan. De kinesiska pastaknytena dumplings som vi planerar att äta på lördag går nog under kategorin mittemellan. Fast inte vad gäller smaken och nöjet att pyssla ihop dom, då är det toppklass, högt över alla fåglar i världen.
Veckomatsedel
Mån Ragu på kycklingfärs
Tis Honungsglaserad lax
Ons Italienskt fläsk med pasta
Tor Grönsakssoppa
Fre Fredagspizza
Lör Dumplings
Sön Tonfiskbiffar med rotfrukter i ugn
12 kommentarer till “Får det lov att vara fågel, fisk eller mittemellan?”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Åh, dumplings! Det var nästan det enda kinesiska jag fick i mig under mina tre veckor i Kina. Vad sugen jag blev!
Soppan med äppelmust, bönor och bacon var helt ljuvlig. Dock uppskattades den inte av min man som inte gillade den söta smaken. Jag kommer absolut göra soppan igen nu i veckan och ha med till jobbet som matlåda.
Om du gillar äppelmust så ska du testa soppan, riktig höjdare i min smak.
/Nina
Dumplings har jag faktiskt äldrig provat varken att laga eller att äta. Låter spännande och gott alltihop faktiskt.
otroligt goda recept man hittar på denna sida måste jags äga.
undrar vart du kpt den där bambulådan som du lägger det de små knuterna i på bilden? visst rä den sådan man ångkokar grönsaker och fisk i?
Sopheia: Lyllos dig som har fått äta riktiga kinesiska Kina-dumplings!!
Nina: Jag sparar receptet, äppelmust gillar jag! :-)
Sofia: Dumplings är spännande. Första gången vi åt dumplings (på ristorante) så visste vi inte var vi skulle gömma dom för att dom var så otäcka. Men nu är det endast kalasgott!
Jenny: Välkommen hit vetja! Korgen är inhandlad här:
http://www.kina-li.se/
Vi har använt den både till dumplings, grönsaker och fisk. Det funkar finfint!
Spännande med dumplings! Det måste jag spana in när du lagat :)
Emma: :-)
Vad lustigt, jag hittade hit idag och jag gjorde dumplings i fredags! http://foodmob.blogspot.com/2010/01/yum-cha-steg-2-fyllning-och-njutning.html
Kristin: Roligt! Jag ska spana in dina dumplings. Välkommen hit förresten!
Till en vegetarisk fyllning skulle jag nog utgå från min grundfyllning men byta färsen mot rivna rotfrukter och ett ägg för att binda ihop det! Eller svamp och stekt tofu med böngroddar, koriander, rivna morötter, lite salladslök och jordnötter kanske?! Oj, får göra dumplings snart igen :) Hoppas att jag var till någon hjälp!
Åh vad spännande. har aldrig ätit dumplings. Blev sugen på att testa nu när jag såg dem på din blogg.
Kristin: Supertack för inspiration!!
Yasemin: Ja, testa vetja!