Tonfiskbiffar med smak av chili och citron
När jag tittar i kylskåpet dyker oftast samma förslag på middag upp i huvudet. Jag tänker gärna pasta och tonfisksås i olika skepnad, soppa eller kanske en salig blandning av skafferiinnehållet. Min finfina vardagsmat helt enkelt. Inget ont om den, men ibland vill jag äta något annat istället. Häromdagen stod Emilia bredvid mig och tittade i samma kylskåp, men hon såg något helt annat. Tonfiskbiffar! Något nytt minsann och riktigt goda det var dem! Kanske att jag ska ropa in någon granne för att titta på min mat nästa gång det tar stopp i huvudet. Kan man göra så?
Tonfiskbiffar (ungefär 6 st)
2 burkar tonfisk i vatten
2 ägg
1 liten finhackad gul lök
1 bit finhackad purjolök
1-2 finhackade vitlöksklyftor
skal och saft från en halv citron
½ finhackad röd chili
mjöl
persilja
salt, svartpeppar
Häll av vattnet från tonfisken. Rör ner lök, purjolök, vitlök, persilja, citron och chili. Smaka av med salt och svartpeppar. Rör ner äggen och några matskedar mjöl till biffkonsistens. Stek i lite olja, några minuter på varje sida.
Servera med ris, bulgur eller liknanade och en god sås eller röra till.
Publicerad i fisk, fiskbiffar, tonfisk | Kommentarer (16) Skriv ut inlägg16 kommentarer till “Tonfiskbiffar med smak av chili och citron”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Mmmm, jag som älskar tonfisk! Ska absolut testa detta receptet när jag har två händer igen… Just nu är jag väldigt glad för alla storkok de senaste veckorna som nu finns i frysen…:)
Oj detta måste jag testa i nästa vecka. Jag älskar biffar av fisk men Sven vill inte att jag mixar det i hans blender, för då smakar hans smoothies fisk säger han. Här behövs ju inte ens det!
Låter gott! Jag har visat maken (som ju är hemma-pappa just nu och sköter matlagningen) din blogg, så vi äter oss just nu igenom dina recept! Detta låter som nåt man bör testa!
Ingela: Sa jag inte att du skulle lägga dig på soffan och önska dig mat?
Sanna: Visst är det lyxigt att slippa använda (och diska!) mixern. Din Sven verkar vara lite kräsen haha, det blev inga kroppkakor va? :P
Frida: Wow, det låter lyxigt att få maten serverad och samtidigt helt galet att ni äter er igenom recepten här. Han verkar bra, din hemma-man.
Haha ja att diska mixern är det tristaste som finns och vi gör det rätt ofta för Sven älskar att göra smoothies. Och ja visst, lite fisksmak i smoothiesen är väl inget att gnälla för :)
SEr väldigt gott ut
Tjena Tina!
Jag som är en sån där kräsen människa och har svårt för tonfisk i vissa lägen, tror du att det går med lax eller någon annan fisk? Det verkade himla gott med chili och vitlök, det är det inte i mina ”vanliga” fiskbullar.
:0)
Lotta: Jag gjorde faktiskt liknande fiskbiffar i helgen, fast med lax+vit fisk istället! Gott det med, jag lovar!
Toppen! Då ska jag testa detta så fort jag får tag i fisk :)
Mmm, det här har verkligen blivit en storfavorit hemma hos oss! Jag brukar lägga till en burk majs i biffarna också, älskar smaken när majsen blir lite rostad i stekpannan!
Frida: Tack för tipset! Dom här hamnar nog på nästa veckas meny, det var så länge sen. Majs i låter gott, så får det bli.
Jag har (ännu en gång) haft ett litet vakande öga på dom här biffarna och liksom inväntat ett passande läge till att testa dom. Och igår smällde jag till!
Visste inte riktigt hur stora dom skulle bli (vi har en storätare bland oss tre här hemma ;) så jag gjorde receptet, men med ytterligare en burk tonfisk och ett ägg. Det blev 8 biffar och jösses vad godadom blev!
Bland frukten låg en stackars liten banan som sjöng på sista versen så den fick åka ner i blandningen. Oväntat gott!
Kryddade även lite extra med dill och chilipulver då jag inte hade purjolök eller chilifrukt. En skvätt hemgjord tomatsås från helgens pizzabak fick, tillsammans med lite filmjölk och citron bli sås. Låter kanske som en märklig kombination men det blev riktigt nice =)
Så tack, igen, för ett riktigt gott recept som jag absolut ska skriva in i receptboken =)
Hälsningar Malin
Malin: Smart! Och spännanade med bananen. Bästa maten är den när man utgår från ett recept, anpassar det efter vad man har hemma och sen blir det riktigt bra! Tummen upp för det! :-)
Jag testade dessa idag. De blev fantastiskt goda och alla i familjen uppskattade dem. Ersatte chilin med sambal oelek. Och nu läste jag om majs och banan i kommenatrerna här ovanför… Får nog göra dem fler gånger verkar det som :)
Johanna: Hurra vad kul! Tack för att du berättar! :-D
mumsiga fiskbiffar till middag idag :) o till d serverades min favorit tabouleh…jag skulle nog kunna äta tabouleh varje dag sa gott e d :)