Snabbmat: rösti med morötter och zucchini

den 5 januari 2010, kl 21:27

picki_img_1998

Vid närmare eftertanke har jag nog aldrig ätit rösti tidigare. Konstigt och lite dumt med tanke på att det är enkel och god mat som går snabbt att svänga ihop en vardagskväll, dessutom av ingredienser som alltid finns i vårat kylskåp. Nu blir det rösti fler gånger, det är jag helt säker på.

Rösti med morötter
och zucchini

5 potatisar
2 morötter
1 liten zucchini
1 msk vetemjöl
salt och svartpeppar
smör

Riv potatis, morötter och zucchini grovt. Kram ur vätskan och blanda rotfrukterna och zucchinin tillsammans med mjöl, salt och peppar. Forma platta biffar och stek i smör några minuter på varje sida. Servera tillsammans med bacon (eller fetaost), rårörda lingon, sallad och yoghurtsås (yoghurt, pressad vitlök och örter).

Receptet har jag hittat hos Ingela på All is pretty, och räcker till 2-3 portioner.

Skriv ut inlägg

7 kommentarer till “Snabbmat: rösti med morötter och zucchini”

  1. Josefina kl 22:07, den 5 januari 2010

    jag älskar rösti/rårakor! :P

  2. Minna kl 22:16, den 5 januari 2010

    Rösti är ju underbart gott! Har dock aldrig lagat det med morötter och zucchini men inser nu att jag måste testa det!

  3. tina kl 10:54, den 6 januari 2010

    Josefina: :-D

    Minna: Ja, man kan nog riva i både det ena och det andra beroende på vad man hittar i kylskåpet!

  4. Martina kl 11:31, den 6 januari 2010

    Jag har också funderat på att göra rösti många gånger men så blir det alltid att man gör något annat istället. Förr när man inte brydde sig så mycket om det här att man inte ska äta färdigmat från affären så köpte jag ofta rösti ifrån frysdisken.

  5. tina kl 23:21, den 6 januari 2010

    Martina: :-) Fast jag lovar att det går snabbare att riva ett par potatisar än tor närmsta affär, i alla fall för mig!

  6. frida kl 15:35, den 11 januari 2010

    fast det var svårt att steka. ialla fall när man är trött och hungrig och otålig. jag rörde tillslut i lite ägg och mjöl i smeten för att få den att hålla ihop bättre.

  7. tina kl 09:29, den 12 januari 2010

    Frida: Och jag som blev förvåand över att det gick så bra att steka. Lite smör i pannan som var ganska varm, i med en biff och så fick den ligga tills undersidan fått färg och höll ihop.

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen