Fiskwallenbergare, ja tack!
Lördagens fiskwallenbergare föll mig i smaken. Till fiskbiffarna åt vi den gamla favoriten blomkålspuré, en fräsch sallad med savoykål, äpple, tomat och dressing samt en yoghurtsås smaksatt med dill och dijonsenap. Jo, det var faktiskt så gott att jag slickade tallriken efteråt. Utöver 10 poäng så är just det det bästa betyget som kan delas ut i det röda köket. Bordskick eller ej.
Fiskwallenbergare
400 g vit fiskfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 äggulor
2 msk hackad dill
2 msk potatismjöl
1,5 dl visp- eller mellangrädde
1 msk smör
Mixa fisken tillsammans med salt, peppar, äggulor, dill, mjöl och grädde till en färs. Forma 12 ovala biffar och stek dem i smör, ungefär 3–4 min på varje sida.
Blomkålspuré
ung 5-6 potatisar
0,5 blomkålshuvud
4 dl mjölk
1 dl mellangrädde
0,5 tsk salt
2 msk smör
svartpeppar
Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Dela blomkålen i mindre bitar, koka i en kastrull tillsammans med mjölken. Mixa potatisen tillsammans med blomkålen och ungefär 1 dl av blomkålsspadet (mjölken) till en lagom purékonsistens. Smaka av med smör, salt och peppar.
Receptet på fiskwallenbergare kommer från Arla. Maten räcker till 4 personer.
Publicerad i blomkål, fisk, fiskbiffar | Kommentarer (5) Skriv ut inlägg5 kommentarer till “Fiskwallenbergare, ja tack!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Det där såg riktigt gott ut! vilken helhet du skapat. Gör själv laxwallenbergare med det här receptet: http://loulaskok.se/2009/12/29/laxwallenbergare/
Trevlig måndag!
Loula: Sparar ditt recept, tack!
Fiskwallenbergare gör jag lite titt som tätt, så mycket enklare att göra än vad man kan tro och riktigt, riktigt gott. Blir sugen på att prova blomkålspuré till.
Erika: Gör så vetja!
Wallenbergare på lax har jag gjort, men vit fisk har jag inte testat ännu. Låter väldigt gott det också.
Tycker fröken Dill