Fiskwallenbergare, ja tack!

den 8 mars 2010, kl 09:01

Lördagens fiskwallenbergare föll mig i smaken. Till fiskbiffarna åt vi den gamla favoriten blomkålspuré, en fräsch sallad med savoykål, äpple, tomat och dressing samt en yoghurtsås smaksatt med dill och dijonsenap. Jo, det var faktiskt så gott att jag slickade tallriken efteråt. Utöver 10 poäng så är just det det bästa betyget som kan delas ut i det röda köket. Bordskick eller ej.

Fiskwallenbergare
400 g vit fiskfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 äggulor
2 msk hackad dill
2 msk potatismjöl
1,5 dl visp- eller mellangrädde
1 msk smör

Mixa fisken tillsammans med salt, peppar, äggulor, dill, mjöl och grädde till en färs. Forma 12 ovala biffar och stek dem i smör, ungefär 3–4 min på varje sida.

Blomkålspuré
ung 5-6 potatisar
0,5 blomkålshuvud
4 dl mjölk
1 dl mellangrädde
0,5 tsk salt
2 msk smör
svartpeppar

Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Dela blomkålen i mindre bitar, koka i en kastrull tillsammans med mjölken. Mixa potatisen tillsammans med blomkålen och ungefär 1 dl av blomkålsspadet (mjölken) till en lagom purékonsistens. Smaka av med smör, salt och peppar.

Receptet på fiskwallenbergare kommer från Arla. Maten räcker till 4 personer.

Skriv ut inlägg

5 kommentarer till “Fiskwallenbergare, ja tack!”

  1. Loulas Kök kl 12:31, den 8 mars 2010

    Det där såg riktigt gott ut! vilken helhet du skapat. Gör själv laxwallenbergare med det här receptet: http://loulaskok.se/2009/12/29/laxwallenbergare/

    Trevlig måndag!

  2. tina kl 19:35, den 8 mars 2010

    Loula: Sparar ditt recept, tack!

  3. Erika/Erka Perka kl 20:28, den 9 mars 2010

    Fiskwallenbergare gör jag lite titt som tätt, så mycket enklare att göra än vad man kan tro och riktigt, riktigt gott. Blir sugen på att prova blomkålspuré till.

  4. tina kl 21:57, den 9 mars 2010

    Erika: Gör så vetja!

  5. Fröken Dill kl 12:34, den 11 mars 2010

    Wallenbergare på lax har jag gjort, men vit fisk har jag inte testat ännu. Låter väldigt gott det också.
    Tycker fröken Dill

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen