Så trollar du med färskpotatis

den 30 juni 2010, kl 09:01

Färskpotatis är givetvis god kokt precis som den är, allra helst just nu. Och än dröjer det länge innan jag hunnit äta mig mätt på små fina potatisar till sill, rökt fisk, grillat, och ja, det mesta faktiskt. Men, när suget efter något annat kommer kan man med fördel trolla lite med färskpotatisen. Likaså om man fått kokt färskpotatis över efter en middag. Man kan med fördel göra Ekolådans ugnsrostade färskpotatisar med grönsaker. Det är ett lyckat alternativ, det vet jag eftersom jag blev bjuden på just detta i helgen. Man kan också göra kalasfina färskpotatissallader i alla färger och former. Jag gillar den gröna varianten skarpt, basilikaslungad färskpotatis med lite annat smått och gott i.

Basilikaslungad färskpotatis,
med lite annat smått och gott

kokt och kall/ljummen färskpotatis för fyra personer
(ju mindre potatisar desto roligare)
0,5 dl färsk basilika
0,5 dl slätbladig persilja
1 vitlöksklyfta (om man vill)
0,5 dl riven parmesanost (den är god utan också)
2 msk olivolja
2 msk vatten
salt
grönsaker, ex: grön sparris, sockerärtor och rädisor
2 msk pinjenötter eller andra frön

Mixa örter och vitlök med olja och vatten. Smaka av med salt. Vänd ner potatisen och parmesanosten i basilkaoljan. Koka sparris och sockerärtor någon minut i lättsaltatvatten. Halvera sparrisen, skiva rädisorna och vänder ner grönsakerna i potatissalladen. Pynta med nötter eller frön.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen