Två vinnande dofter!
Tidigare idag när jag klippte gräset så kunde jag konstatera att det finns två dofter som klår alla andra med hästlängder. Den ena är just doften av nyklippt gräs, på delad förstaplats tillsammans med doften av nybakt bröd. Jag har fått förmånen att få njuta av bägge dessa idag. När jag dessutom alldeles nyss promenerade förbi en fläderbuske som just slagit ut, och som doftade så mycket sommar att jag nästan fick svindel, då är dan fulländad. Några av fläderblommorna fick förresten följa med in, nu håller jag tummarna för att det bubblar på midsommarafton.
Brödet nedan är en vad-som-fanns-hemma-variant av Renée Voltaires goda bröd med dinkel och äpple, som jag bakat tidigare.
Ett bröd som rymmer mycket
2 dl havregryn
2 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl linfrön
1 dl russin
1 dl solroskärnor
2 tsk bikarbonat
1 nypa havssalt
4 dl vaniljyoghurt
3 msk mörk sirap
1 st rivet äpple
blandade frön som pynt
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner yoghurt, sirap och rivna äpplen. Lägg ett bakplåtspapper i en brödform och häll ner smeten. Strö över frön som pynt. Grädda längst ner i ugnen i 175 grader i ungefär 60 minuter (känn med en brödsticka).
Publicerad i bröd | Kommentarer (7) Skriv ut inlägg