Granskottssirap i en glasburk

den , kl 22:13



Granskotten som jag plockade i helgen har stressat mig litegrann. Av alla fina tips som ramlade in bland kommentarerna, så valde jag därför den enklaste vägen: granskottssirap. På vilket vis, och till vad man äter granskottssirap återstår dock att se. Tills dess nöjer jag mig med att burken med innehåll är vacker att titta på om inte annat, och kanske får den bli en gå-bort-present i sommar. Resten av skotten hamnar nog i en pannbiffssmet tillsammans med lite enbär, eller kanske ett tekok. Förresten är dom goda som dom är, det smakar skog och skog smakar gott!

Granskottssirap
Varva lika mängder granskott med råsocker (eller honung) i en glasburk med lock. Burken förvaras i ett norr- eller österfönster, och ska vändas och skakas varje dag. Efter en månad silas skotten av.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen