Två vinnande dofter!
Tidigare idag när jag klippte gräset så kunde jag konstatera att det finns två dofter som klår alla andra med hästlängder. Den ena är just doften av nyklippt gräs, på delad förstaplats tillsammans med doften av nybakt bröd. Jag har fått förmånen att få njuta av bägge dessa idag. När jag dessutom alldeles nyss promenerade förbi en fläderbuske som just slagit ut, och som doftade så mycket sommar att jag nästan fick svindel, då är dan fulländad. Några av fläderblommorna fick förresten följa med in, nu håller jag tummarna för att det bubblar på midsommarafton.
Brödet nedan är en vad-som-fanns-hemma-variant av Renée Voltaires goda bröd med dinkel och äpple, som jag bakat tidigare.
Ett bröd som rymmer mycket
2 dl havregryn
2 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl linfrön
1 dl russin
1 dl solroskärnor
2 tsk bikarbonat
1 nypa havssalt
4 dl vaniljyoghurt
3 msk mörk sirap
1 st rivet äpple
blandade frön som pynt
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner yoghurt, sirap och rivna äpplen. Lägg ett bakplåtspapper i en brödform och häll ner smeten. Strö över frön som pynt. Grädda längst ner i ugnen i 175 grader i ungefär 60 minuter (känn med en brödsticka).
Publicerad i bröd | Kommentarer (7) Skriv ut inlägg7 kommentarer till “Två vinnande dofter!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
och så var det också sommarens längsta dag igår!
fortsätt att njuta av sommaren!
Jag tror att doftprover på bloggar är nästa nödvändiga steg!
Brödet ser fantastiskt ut Tina! Yummi.
åh, jag håller med, det ser fantastiskt ut! och sant – det finns inget som så luktar så gott som fläder! jag tänker alltid på mina fina farföräldrar när jag dricker flädersaft, det gjorde de ofta när jag var och hälsade på! ååh, those were the days.
Mamman: Ja, Carl föreslog att vi skulle vänta (med att palla fläder) tills mörkrets inbrott. Men jag tyckte inte att det var en bra idé.
Mikkan: JA!
Helena: Haha, inte som nästa bild efter din tårta!
Charlotta: Fina minnen är finast av allt!
Vilken fin blogg du har.
Brödet ser jättegott ut, det ska jag spara receptet på. Håller med om att nybakt bröd luktar härligt, det är inte mycket som kan slå det.
Erika: Tack, och tack detsamma! :-)