Nybakat bröd är det bästa jag vet

den 10 februari 2009, kl 06:31

picki_img_1942

En kväll förra veckan kom Karin förbi med nybakat bröd. Jag tror inte att man kan ha med sig något godare än just nybakat bröd som fartfarande är varmt. Brödet var så gott jag slog in receptet i ett tjusigt paket med fina snören (nästan), till hon som önskat sig recept i födelsedagspresent. Grattis, hurra, hurra! Ikväll bakar jag brödet igen, och bjuder alla på receptet (som för övrigt egentligen är Renée Voltaires).

Renées goda bröd
2 dl havregryn
5 dl siktat dinkelmjöl
1 dl linfrön
1 dl russin
1 dl grovt hackade nötter
2 tsk bikarbonat
1 nypa havssalt
4 dl naturell yoghurt
3 msk honung
1 st rivet äpple
blandade frön som pynt

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner yoghurt, honung och rivna äpplen. Lägg ett bakplåtspapper i en brödform och häll ner smeten. Strö över frön som pynt. Grädda längst ner i ugnen i 175 grader i 60-80 minuter (känn med en brödsticka).

Recept: Renée Voltaire

picki_img_1929
Bröd med frön?

picki_img_1937
Frön med bröd?

Skriv ut inlägg

19 kommentarer till “Nybakat bröd är det bästa jag vet”

  1. Lumumma kl 07:51, den 10 februari 2009

    Ser saftigt och helt underbart ut…

  2. frida kl 08:19, den 10 februari 2009

    Åh, det måste jag testa, verkar ju urgott!

  3. Katrin kl 12:06, den 10 februari 2009

    Åååh vad gott det ser ut! Jag gillar pyntet, det ser extra lyxigt ut så:) Ska nog testa detta framöver…

  4. tina kl 18:19, den 10 februari 2009

    Lumumma: Mitt i prick som vanligt! ;)

    Frida: Ja det tycker jag att du ska. Vilket påminner mig om att jag har sparat ett av dina brödrecept som ska bakas…

    Katrin: Det är något speciellt med pynt! :P

  5. katarina / mera mat mamma kl 19:22, den 10 februari 2009

    ser väldans gott ut!Och lätt också – bara röra ihop. Det gillar jag! Fina bilder du tar!!Använder du extraljus? ;)

  6. KarinW kl 20:06, den 10 februari 2009

    Vi byter Tina, du får drinken och jag brödet!

  7. tina kl 07:03, den 11 februari 2009

    Katarina: Det brukar vara blixt på kvällarna. Men eftersom batterierna är slut, så står brödet under lampan över diskbänken. ;)

    KarinW: Deal!

  8. Johanna kl 21:40, den 11 februari 2009

    Det där brödet ser helt fantastiskt ut! Ojojoj.. MUMS säger jag bara!

  9. tina kl 07:23, den 12 februari 2009

    Johanna: Mums ja! Fast nu är det uppätet, måste baka nytt snart! :)

  10. Sandra drömkaka kl 23:58, den 15 februari 2009

    Vilken härlig blogg du har både god mat, bröd med mera!

    Håller med dej om att nybakat bröd är något av det bästa som finns!

    Älskar själv att baka & har min egen bakarblogg med allt från sliskiga chokladkakor till nyttiga hemmabakta bröd.
    Hoppas du vill kika in, du är varmt välkommen : )

  11. Neiti kokkaa » Blog Archive » Spelttisiemenleipä kl 13:38, den 24 juni 2010

    [...] näköisiä leipiä, joissa on siemeniä ja muuta sälää yhtä paljon kuin jauhoja. Sopivan reseptin leipään löysin kuitenkin yllättäen Svenssonien maasta pickipickin blogista, jossa suosittelen [...]

  12. Äppelpizza med mascarpone | pickipicki kl 17:40, den 27 september 2011

    [...] äppelfavoriter Pickipicki Äppelplättar Äppelbröd Farmors äppelkaka Torkade äpplen Ljummen höstsallad Tweet Publicerad i äpple, äpplen, [...]

  13. Sofia Granstrand kl 21:18, den 3 januari 2012

    Hejsan!
    Jag går min sista kurs på universitetet. Jag skriver mitt examensarbete som ska handla om bröd. Nu sitter jag här och ska göra min framsida. Hittade din bild på detta brödet på nätet. Är det så att jag eventuellt skulle kunna få använda din bild på min framsida av mitt arbete?
    Med vänliga hälsningar Sofia

  14. tina kl 21:43, den 3 januari 2012

    Hej Sofia!

    Eftersom du frågar så snällt så är det klart att du får det. Säg till om du vill ha fotot i högre upplösning. Vad spännande med ett arbete om bröd, får man läsa? :-)

    Det finns förresten brödbilder på picki som jag gillar mer än just den här, men det är ju en smaksak :-)
    http://www.pickipicki.se/2011/02/till-raga-pa-allt/
    http://www.pickipicki.se/2011/01/jag-ar-ett-geni/
    http://www.pickipicki.se/2011/01/det-har-lossnat/
    http://www.pickipicki.se/2011/10/ett-stycke-nostalgitripp/

  15. Sofia Granstrand kl 16:11, den 5 januari 2012

    Hej igen och tack så hemskt mycket. Arbetet är inte riktigt klart än men har du någon mailadress så kan jag ju maila det till dig så fort det är klart. Jag gillar den första bilden du tipsade om riktigt mycket. Kanske blir det den i stället. Det hade varit superbra i högre upplösning. Kan du kanske maila mig dom?
    Med vänliga hälsningar Sofia

  16. tina kl 12:25, den 6 januari 2012

    Sofia: OK, mailar dig under dan!

  17. Yoghurtlimpa « Jennie Mitt i Smeten kl 16:46, den 6 mars 2012

    [...] Bröd är helt enkelt något som jag inte kan vara utan. Ett tag praktiskt levde jag på smörgås. Nu försöker jag dra ner på det. Men vem säger att inte smörgås kan vara nyttigt! Det handlar om bra ingredienser och nyttiga pålägg. Vitt mjöl går såklart bort, men dinkel, råg och havre är fint att baka med. Jag gillar speciellt Saltå Kvarns dinkelmjöl. Dinkelmjöl, siktat eller grovt, kan ersätta vetemjöl i alla slags recept. (Jättegott att baka kanelbullar på!) Det här brödet provade jag att baka igår. Snabbt att svänga ihop! Receptet hittade jag här. [...]

  18. Isflingan kl 21:59, den 21 oktober 2013

    Nybakat bröd är det bästa jag med vet :) o framförallt när det är såhär gott och saftigt :)

  19. tina kl 22:26, den 21 oktober 2013

    Isflingan: Nybakat bröd är nog det allra godaste jag vet!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen