Hallongröt, hallonhalloumi och hallonpaj

den 12 februari 2009, kl 07:00

picki_img_1949

Igår morse cyklade jag omkull på väg till järnvägsstationen. Det finns inget som ger mig så mycket sommarlängtan som tio minusgrader på termometern och spåriga, isiga cykelvägar. För att tillmötesgå min sommarlängtan litegrann, så äter jag hallon från i somras, till allt. På morgonen häller jag frysta hallon i grötkastrullen, ju mer desto bättre. I helgen gjorde vi ljuvligt god smulpaj med hallon och blåbär. Jag måste dock medge att Carl höjde förvånat (och gillande!) på ögonbrynet, när han fick hallon till halloumin ikväll.

Halloumi med hallon
Koka bulgur enligt anvisningar på paketet. Krydda med lite chilikrydda. Skiva halloumi och stek någon minut på varje sida (så att de får fin färg!). Servera med till exempel haricot verts, majs, skivad rödlök, morotsstavar, soltorkade tomater och liknande. Pynta med pumpafrön och hallon.

Smulpaj
Fyll en pajform med sommarbär. Rör ner potatismjöl och ev lite socker. Blanda till smulor av 1,5 dl havregryn, 0,5 dl vetemjöl, 2-3 msk socker, lite vaniljsocker och 1 dl flytande maragarin. Häll smulorna över bären. Grädda i 225 grader tills pajen börjar få färg. Servera med vaniljglass eller vaniljsås.

picki_img_1900
Hallonpaj, Uppsala, februari 2009
picki_img_7737
Hallondjungel, Ylörjärvi, juli 2008

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen