Ät lite fläskpannkaka så länge vetja!

den 25 februari 2009, kl 07:06

picki_img_2164

Ikväll far jag utrikes. Jag tror faktiskt att båten avgår 19.15 den här gången också, möjligen att jag inte kommer att vara lika lättklädd. För att ni inte ska stå utan torsdagspannkaka, så kommer den redan nu. Fläskpannkaka och lingonsylt. En torsdagspannkaka som smakar som när man var liten. Det var så länge sen jag åt det, att jag hade glömt hur gott det faktiskt är.

Fläskpannkaka, 4 port
200 g rökt sidfläsk
(alt 1-2 paket bacon)
2 ägg 
2 dl vetemjöl
2 dl dinkelsikt
8 dl mjölk
2 finrivna morötter
1 tsk salt

Bryn sidfläsk eller bacon. Låt rinna av på hushållspapper. Lägg i botten på en smord plåt (alternativt bakplåtspapper). Vispa ägg och mjölk. Vispa därefter ner rivna morötter, salt och mjöl, till en jämn smet. Häll smeten på plåten och grädda i 225 grader i ungefär 30 minuter, tills fläskpannkakan fått gyllenbrunfärg. Servera lingonsylt.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen