Ät lite fläskpannkaka så länge vetja!
Ikväll far jag utrikes. Jag tror faktiskt att båten avgår 19.15 den här gången också, möjligen att jag inte kommer att vara lika lättklädd. För att ni inte ska stå utan torsdagspannkaka, så kommer den redan nu. Fläskpannkaka och lingonsylt. En torsdagspannkaka som smakar som när man var liten. Det var så länge sen jag åt det, att jag hade glömt hur gott det faktiskt är.
Fläskpannkaka, 4 port
200 g rökt sidfläsk
(alt 1-2 paket bacon)
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 dl dinkelsikt
8 dl mjölk
2 finrivna morötter
1 tsk salt
Bryn sidfläsk eller bacon. Låt rinna av på hushållspapper. Lägg i botten på en smord plåt (alternativt bakplåtspapper). Vispa ägg och mjölk. Vispa därefter ner rivna morötter, salt och mjöl, till en jämn smet. Häll smeten på plåten och grädda i 225 grader i ungefär 30 minuter, tills fläskpannkakan fått gyllenbrunfärg. Servera lingonsylt.
Publicerad i pannkaka | Kommentarer (12) Skriv ut inlägg