Ät lite fläskpannkaka så länge vetja!

den 25 februari 2009, kl 07:06

picki_img_2164

Ikväll far jag utrikes. Jag tror faktiskt att båten avgår 19.15 den här gången också, möjligen att jag inte kommer att vara lika lättklädd. För att ni inte ska stå utan torsdagspannkaka, så kommer den redan nu. Fläskpannkaka och lingonsylt. En torsdagspannkaka som smakar som när man var liten. Det var så länge sen jag åt det, att jag hade glömt hur gott det faktiskt är.

Fläskpannkaka, 4 port
200 g rökt sidfläsk
(alt 1-2 paket bacon)
2 ägg 
2 dl vetemjöl
2 dl dinkelsikt
8 dl mjölk
2 finrivna morötter
1 tsk salt

Bryn sidfläsk eller bacon. Låt rinna av på hushållspapper. Lägg i botten på en smord plåt (alternativt bakplåtspapper). Vispa ägg och mjölk. Vispa därefter ner rivna morötter, salt och mjöl, till en jämn smet. Häll smeten på plåten och grädda i 225 grader i ungefär 30 minuter, tills fläskpannkakan fått gyllenbrunfärg. Servera lingonsylt.

Skriv ut inlägg

12 kommentarer till “Ät lite fläskpannkaka så länge vetja!”

  1. Lotta kl 08:53, den 25 februari 2009

    JA! Fläskpannkaka! Det vore ju supergott ikväll. Jag fick i uppdrag av sambon att komma på vad vi ska ha till middag ikväll och lunch imorgon. Topp!

    :0) Lotta

  2. Carro kl 08:59, den 25 februari 2009

    Mums vad gott med fläskpannakaka !
    Fast jag vill nog ha morötterna på sidan om och ej i smeten :)

  3. Pytte kl 11:57, den 25 februari 2009

    Det här måste vara ett tecken. Igår dreglade jag och min syster över fläskpannkakan vi såg några glada lunchätare hugga in på, och idag ser jag det här. Någon vill att jag ska äta fläskpannkaka. Någon mer än jag, alltså.

  4. Lumumma kl 13:39, den 25 februari 2009

    Å, så gott! Smart med morötter i smeten. ha det så roligt utomlands! :P

  5. katarina / mera mat mamma kl 20:19, den 25 februari 2009

    vad snäll du är som tänker på ”oss” när du åker bort. För mig är fläskpannkaka okej men helst säger jag ugnspannka. Absolut inte tjockpannkaka. Som min man säger. Då tappar jag aptiten. ;)

  6. Malin kl 21:46, den 25 februari 2009

    Ska jag testa! Har aldrig provat med morötter i smeten! :)

  7. tina kl 21:59, den 25 februari 2009

    Lotta: Kan upplysa dig om att dina örhängen(pärlor) åker båt nu. Tokig tanke va? :)

    Carro: Morötter i allt är mitt bästa knep! Haha!

    Pytte: Ja det är ett tecken, jag vill att du ska äta fläskpannkaka! :D

    Lumumma: Tusen tack!

    Katarina: Tjockpannkaka, jag ska komma ihåg att passa mig för att säga det! Men tunnpannkaka är ókej? :)

    Malin: Rivna morötter passar i (nästan) allt!

  8. Lumumma kl 22:24, den 25 februari 2009

    Va’ kul att du smurfar från båten! Skepp ohoj liksom! 8)

  9. Lotta kl 08:32, den 26 februari 2009

    Jag säger mums igen! Vi gjorde detta igår och det var så himla gott! Ett riktigt toppenrecept :0)

    Vad skoj att örhängena åker båt, då blir de riktigt världsvana!

  10. Johanna kl 15:30, den 26 februari 2009

    Åhå, fläskpannkaka! Det var länge sen! Haha, när jag var liten kallade vi det alltid för muminpannkaka, och jag har faktiskt ingen aning om varför :P Gott är det i alla fall!

  11. Fias kastruller kl 09:36, den 27 februari 2009

    Barnen älskar fläskpnnkaka här hemma! Har dock aldirg provat med rivna morötter i, tack för tipset. /Sofia

  12. Viktoria Schiöler kl 16:06, den 28 februari 2009

    Tina, du skulle säkert kunna kommentera klokt på mitt senaste blogginlägg för det handlar om finsk havregrynsgröt. Jag antar att din erfarenhet på området är betydligt större än min?

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen