Citronlax och potatis- och pepparrotsmos
Hej pickipicki-läsare!
Tina är bortrest på minisemester och jag är tillsatt som pickipickivakt. Jag har inte skött mig så värst bra då det har varit lite glest (inga alls) med inlägg. Men nu har jag tagit mitt ansvar och bjuder på citronlax med potatis- och pepparrotsmos!
/Carl
Citronlax och potatis- och pepparrotsmos, 4 personer
700 g lax
rivet skal från 1-2 citroner
2 dl dill
3 msk honung
½ dl soja
drygt 1 kg potatis
ca 5 dl mjölk
2 msk smör
knapp 1 dl riven pepparrot
salt och peppar
Blanda rivet citronskal, hackad dill med salt och peppar och smörj laxen med blandningen. Blanda honung med soja och häll över laxen. Tillaga i 200 grader i cirka 15 minuter.
Stöt kokt potatis till mos. Blanda med varm mjölk, smör, riven pepparrot, smaka av med salt och peppar.
Publicerad i pickipicki | Kommentarer (6) Skriv ut inlägg