Citronlax och potatis- och pepparrotsmos
Hej pickipicki-läsare!
Tina är bortrest på minisemester och jag är tillsatt som pickipickivakt. Jag har inte skött mig så värst bra då det har varit lite glest (inga alls) med inlägg. Men nu har jag tagit mitt ansvar och bjuder på citronlax med potatis- och pepparrotsmos!
/Carl
Citronlax och potatis- och pepparrotsmos, 4 personer
700 g lax
rivet skal från 1-2 citroner
2 dl dill
3 msk honung
½ dl soja
drygt 1 kg potatis
ca 5 dl mjölk
2 msk smör
knapp 1 dl riven pepparrot
salt och peppar
Blanda rivet citronskal, hackad dill med salt och peppar och smörj laxen med blandningen. Blanda honung med soja och häll över laxen. Tillaga i 200 grader i cirka 15 minuter.
Stöt kokt potatis till mos. Blanda med varm mjölk, smör, riven pepparrot, smaka av med salt och peppar.
Publicerad i pickipicki | Kommentarer (6) Skriv ut inlägg6 kommentarer till “Citronlax och potatis- och pepparrotsmos”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Haha! Vilken god lördagsmat du har ätit då! :D
Jag blir dock lite misstänksam till om du lagat maten själv? Den där tallriken bor inte i vårat köksskåp, men jag tror jag vet vems det är…
Vi har (nästan) tagit beslut i att börja äta fisk en gång i veckan. Men problemet är ju att vi absolut inte vet hur man ska tillaga fisk, inte så att det blir god fisk i alla fall. Får man anmäla sig till fisk-lagar-skola?
Åh, mumsigt!
Johanna: Jag röstar för fisk. Ska vi ha fiskskola i helgen?
Johanna: Ja det låter mumsigt, man kanske skulle ta och provlaga receptet ;)
Åh så gott!
Och vilken grymt snygg tallrik!!
vilket bra tips med pepparotsmos, passar ju utmärkt till fisk!