Lars-Johans kalasgoda kycklinggryta special
I en klass där de flesta på ett eller annat vis är matintresserade, sneglas det ofta i varandras matlådor. Senast jag hade kunnat byta min matlåda rakt av, utan att ens tänka efter vad jag hade i min egen, var när Lisa åt Lars-Johans kycklinggryta special med massor av curry och spännande grönsaker. Efter att ha fått Lisas version av receptet, lovat att inte snåla med curryn samt svettats många varav på Willys i söndagskväll för att hitta alla ingredienser, så lagade jag kycklinggryta i stora lass. Nu vet jag, den var precis lika god som den såg ut och bäst av allt, jag har fyllt alla mina matlådor igen.
Lars-Johans kycklinggryta
900 g kycklingfilé
gul lök
massor av curry
tomatpuré
en burk kokosmjölk
buljongtärning
chili
en påse romanescomix (Willys)
en burk wokgrönsaker
en rejäl näve chashewnötter
salt, peppar
Dela kycklingen i små bitar. Bryn kyckling och lök tillsammans med curry och tomatpuré. Lägg över kyckling och lök i en gryta och häll över kokosmjölk. Låt puttra tillsammans med buljongtärning tills kycklingen är färdig. Häll i de frysta grönsakerna (romascomixen) och wokgrönsaker. Smaka av med mer curry, chilipeppar, salt och peppar. Pynta med chashewnötter och servera grytan tillsammans med kokt bulgur, matvete eller liknande.
Publicerad i pickipicki | Kommentarer (1) Skriv ut inlägg