Laxbollar med rostade sesamfrön och sås

den 14 februari 2009, kl 09:34

picki_img_1905

Mamman bjöd på laxbollar förra helgen. Receptet är för 4 personer och kommer härifrån. Kalasgott, precis som det ska vara när det är kalas.

Laxbollar med sesamfrön
500-600 g laxfilé
1 röd chili
sesamfrön

Sås:
4 msk soya
1 msk honung
2 tsk sesamolja

Finfördela laxen i en matberedare (eller hacka fint själv). Kärna ur chilin, finhacka och tillsätt till laxsmeten. Forma små bollar och stek. Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna. När laxbollarna är genomstekta, rulla dem i sesamfrön. Blanda ingredienserna till såsen, värm och rör om på svag värme, tills honungen smält. Servera laxbollarna med såsen, sallad och ris.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen