Laxbollar med rostade sesamfrön och sås
den 14 februari 2009, kl 09:34
Mamman bjöd på laxbollar förra helgen. Receptet är för 4 personer och kommer härifrån. Kalasgott, precis som det ska vara när det är kalas.
Laxbollar med sesamfrön
500-600 g laxfilé
1 röd chili
sesamfrön
Sås:
4 msk soya
1 msk honung
2 tsk sesamolja
Finfördela laxen i en matberedare (eller hacka fint själv). Kärna ur chilin, finhacka och tillsätt till laxsmeten. Forma små bollar och stek. Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna. När laxbollarna är genomstekta, rulla dem i sesamfrön. Blanda ingredienserna till såsen, värm och rör om på svag värme, tills honungen smält. Servera laxbollarna med såsen, sallad och ris.
Publicerad i bjuden på mat, lax, nötter och frön | Kommentarer (5) Skriv ut inlägg