Laxbollar med rostade sesamfrön och sås

den 14 februari 2009, kl 09:34

picki_img_1905

Mamman bjöd på laxbollar förra helgen. Receptet är för 4 personer och kommer härifrån. Kalasgott, precis som det ska vara när det är kalas.

Laxbollar med sesamfrön
500-600 g laxfilé
1 röd chili
sesamfrön

Sås:
4 msk soya
1 msk honung
2 tsk sesamolja

Finfördela laxen i en matberedare (eller hacka fint själv). Kärna ur chilin, finhacka och tillsätt till laxsmeten. Forma små bollar och stek. Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna. När laxbollarna är genomstekta, rulla dem i sesamfrön. Blanda ingredienserna till såsen, värm och rör om på svag värme, tills honungen smält. Servera laxbollarna med såsen, sallad och ris.

Skriv ut inlägg

5 kommentarer till “Laxbollar med rostade sesamfrön och sås”

  1. Jennie/Kalasgott kl 22:11, den 15 februari 2009

    Åh vad gott det här låter och ser ut! Verkligen en rätt i min smak!

  2. Johanna kl 19:44, den 16 februari 2009

    Oj, vad gott det ser ut! En riktig festmåltid! :D

  3. tina kl 21:51, den 17 februari 2009

    Jennie och Johanna: Det var riktigt gott! Prova vetja!

  4. frida kl 18:25, den 1 mars 2010

    mmm, detta blev kvällens middag och alla gillade, barn som vuxna!

  5. tina kl 20:20, den 1 mars 2010

    Frida: Härligt!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen