Laxbollar med rostade sesamfrön och sås
Mamman bjöd på laxbollar förra helgen. Receptet är för 4 personer och kommer härifrån. Kalasgott, precis som det ska vara när det är kalas.
Laxbollar med sesamfrön
500-600 g laxfilé
1 röd chili
sesamfrön
Sås:
4 msk soya
1 msk honung
2 tsk sesamolja
Finfördela laxen i en matberedare (eller hacka fint själv). Kärna ur chilin, finhacka och tillsätt till laxsmeten. Forma små bollar och stek. Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna. När laxbollarna är genomstekta, rulla dem i sesamfrön. Blanda ingredienserna till såsen, värm och rör om på svag värme, tills honungen smält. Servera laxbollarna med såsen, sallad och ris.
Publicerad i bjuden på mat, lax, nötter och frön | Kommentarer (5) Skriv ut inlägg5 kommentarer till “Laxbollar med rostade sesamfrön och sås”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Åh vad gott det här låter och ser ut! Verkligen en rätt i min smak!
Oj, vad gott det ser ut! En riktig festmåltid! :D
Jennie och Johanna: Det var riktigt gott! Prova vetja!
mmm, detta blev kvällens middag och alla gillade, barn som vuxna!
Frida: Härligt!