En nygammal kycklingfavorit
Det här är en favoriträtt från förr i tiden, eller ja, det är väl i alla fall 10 år sedan jag och ett par vänner tillsammans lagade den här rätten flitigt. Sen föll den i glömska. Och för den delen så äter inte just vi middagar tillsammans särskilt ofta nuförtiden, om ens alls. Tiden går ju, som bekant. Därför var det särskilt roligt när en av dessa vänners flickvän, ovetandes om förr-i-tiden, avslöjade att den här kycklingpastan var den första hemlagade middagen han bjöd henne på. Det kändes fint på något vis, och visst är det här mat att falla för.
Kycklingpasta med spenat
och soltorkade tomater
500 g kycklingfilé
2 vitlöksklyftor
1,5 dl grädde + 1,5 dl mjölk
(kan bytas ut mot 2 dl creme fraiche)
100-150 g färsk bladspenat
8 st marinerade soltorkade tomater
salt och svartpeppar
pasta
Dela kycklingen i små bitar och bryn i smör eller rapsolja i en stekpanna. Salta och peppra. Skölj spenaten. Tillsätt finskivad vitlök, grovstrimlade soltorkade tomater och spenat. Tillsätt grädde och mjölk, låt koka ihop några minuter. Servera såsen med nykokt pasta. Receptet (ursprungligen från Arla) är för fyra personer.
Publicerad i kyckling, pasta, pastasås, soltorkade tomater, spenat | Kommentarer (22) Skriv ut inlägg22 kommentarer till “En nygammal kycklingfavorit”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Later jattegott!
Det där är ju en jättebra och enkel rätt. Kanske skulle lära den äldsta grabben här att göra det till när han flyttar hemifrån.
Goda smaker blir god mat!!:)
Hanna: Ja faktiskt, enkelt och gott.
Matpolisen: Ja, det tycker jag:-)
Sofie: Så sant! Rätt skönt ändå, att det inte behöver vara krångligare än så.
SV: En annan dag kanske ;) Men jag kan se varför. Kan tänka mig att den där rätten är väldigt god om man tar bort de soltorkade tomaterna då jag inte är något fan av det ;)
Been there!
haha, det receptet minns jag, från en gammal arlabroschyr tror jag. Det var min bjuda-på-gäster-grej. Ska vi gissa på 1999?
Camilla: Nämen! Soltorkade tomater som är så gott! :-)
Emma: :-)
Elin: Haha! Det är nog en mitt-i-prick-gissning!
Tredje försöket att kommentera.
OT: Fänkålssåsen blev en veritabel dröm! Tack för att du delade med dig av receptet!
Lena: Dina två tidigare kommentarer hamnade bland skräpkommentarerna, varför dom sorterades dit kan jag inte förstå!
Kul att du gillade såsen, det gör jag med! :-)
Gillar???
VI älskar den!
Ha det fint!
Lena: Haha, fantastiskt!
:-D
Vad gott det ser ut. Blir riktigt sugen på att testa.
Erika: Jamen gör det vetja!
Låter supgergott! Den får ingå i min veckomatsedel denna veckan. Tänkte denna veckan nämligen helt och hållet låta alla mina härliga matbloggande vänner stå för recepten ;)
Sanna: Kul idé! :-D
Hoho :) Va gott!
Sebastian: Deklart! :-P
med så smaskiga ingredienser så kan det väl inte bli annat än gott? :D
Sabina: Testa vetja! :-)
[...] Kyckling med spenat och soltorkade tomater (PickiPicki) Tips! Byt ut pastan till brysselkål och använd enbart grädde i [...]
Tänk så långt bak i arkivet jag tittade för att hitta en god vardagsmiddag idag :) Kombinationen kyckling, soltorkade och spenat blir verkligen aldrig fel.