En nygammal kycklingfavorit

den 29 september 2010, kl 12:11

Det här är en favoriträtt från förr i tiden, eller ja, det är väl i alla fall 10 år sedan jag och ett par vänner tillsammans lagade den här rätten flitigt. Sen föll den i glömska. Och för den delen så äter inte just vi middagar tillsammans särskilt ofta nuförtiden, om ens alls. Tiden går ju, som bekant. Därför var det särskilt roligt när en av dessa vänners flickvän, ovetandes om förr-i-tiden, avslöjade att den här kycklingpastan var den första hemlagade middagen han bjöd henne på. Det kändes fint på något vis, och visst är det här mat att falla för.

Kycklingpasta med spenat
och soltorkade tomater

500 g kycklingfilé
2 vitlöksklyftor
1,5 dl grädde + 1,5 dl mjölk
(kan bytas ut mot 2 dl creme fraiche)
100-150 g färsk bladspenat
8 st marinerade soltorkade tomater
salt och svartpeppar
pasta

Dela kycklingen i små bitar och bryn i smör eller rapsolja i en stekpanna. Salta och peppra. Skölj spenaten. Tillsätt finskivad vitlök, grovstrimlade soltorkade tomater och spenat. Tillsätt grädde och mjölk, låt koka ihop några minuter. Servera såsen med nykokt pasta. Receptet (ursprungligen från Arla) är för fyra personer.

Skriv ut inlägg

22 kommentarer till “En nygammal kycklingfavorit”

  1. Hanna kl 13:16, den 29 september 2010

    Later jattegott!

  2. Matpolisen kl 13:42, den 29 september 2010

    Det där är ju en jättebra och enkel rätt. Kanske skulle lära den äldsta grabben här att göra det till när han flyttar hemifrån.

  3. Sofie Mumsfillibaba kl 13:43, den 29 september 2010

    Goda smaker blir god mat!!:)

  4. tina kl 13:49, den 29 september 2010

    Hanna: Ja faktiskt, enkelt och gott.

    Matpolisen: Ja, det tycker jag:-)

    Sofie: Så sant! Rätt skönt ändå, att det inte behöver vara krångligare än så.

  5. Camilla kl 15:13, den 29 september 2010

    SV: En annan dag kanske ;) Men jag kan se varför. Kan tänka mig att den där rätten är väldigt god om man tar bort de soltorkade tomaterna då jag inte är något fan av det ;)

  6. Emma kl 15:29, den 29 september 2010

    Been there!

  7. Elin kl 16:38, den 29 september 2010

    haha, det receptet minns jag, från en gammal arlabroschyr tror jag. Det var min bjuda-på-gäster-grej. Ska vi gissa på 1999?

  8. tina kl 19:24, den 29 september 2010

    Camilla: Nämen! Soltorkade tomater som är så gott! :-)

    Emma: :-)

    Elin: Haha! Det är nog en mitt-i-prick-gissning!

  9. Lena kl 20:16, den 29 september 2010

    Tredje försöket att kommentera.
    OT: Fänkålssåsen blev en veritabel dröm! Tack för att du delade med dig av receptet!

  10. tina kl 20:54, den 29 september 2010

    Lena: Dina två tidigare kommentarer hamnade bland skräpkommentarerna, varför dom sorterades dit kan jag inte förstå!

    Kul att du gillade såsen, det gör jag med! :-)

  11. Lena kl 21:35, den 29 september 2010

    Gillar???
    VI älskar den!

    Ha det fint!

  12. tina kl 21:47, den 29 september 2010

    Lena: Haha, fantastiskt!
    :-D

  13. Erika - Bakglädje kl 21:55, den 29 september 2010

    Vad gott det ser ut. Blir riktigt sugen på att testa.

  14. tina kl 08:06, den 1 oktober 2010

    Erika: Jamen gör det vetja!

  15. Sanna kl 14:15, den 3 oktober 2010

    Låter supgergott! Den får ingå i min veckomatsedel denna veckan. Tänkte denna veckan nämligen helt och hållet låta alla mina härliga matbloggande vänner stå för recepten ;)

  16. tina kl 20:20, den 3 oktober 2010

    Sanna: Kul idé! :-D

  17. Sebastian kl 13:47, den 4 oktober 2010

    Hoho :) Va gott!

  18. tina kl 16:35, den 4 oktober 2010

    Sebastian: Deklart! :-P

  19. sabina kl 10:16, den 6 oktober 2010

    med så smaskiga ingredienser så kan det väl inte bli annat än gott? :D

  20. tina kl 20:30, den 6 oktober 2010

    Sabina: Testa vetja! :-)

  21. Veckomatsedel vecka 40 | Veckansmiddag kl 17:25, den 9 januari 2012

    [...] Kyckling med spenat och soltorkade tomater (PickiPicki) Tips! Byt ut pastan till brysselkål och använd enbart grädde i [...]

  22. Isflingan kl 19:38, den 21 mars 2017

    Tänk så långt bak i arkivet jag tittade för att hitta en god vardagsmiddag idag :) Kombinationen kyckling, soltorkade och spenat blir verkligen aldrig fel.

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen