Snabbmat som i potatisgnocchi

den 15 november 2010, kl 08:53

Jag brukar säga att gnocchi är snabbmat. Men då ska man ha i åtanke att vi brukar köra på köpevarianten, som omväxling till färsk pasta ibland. Premiären av hemlagad gnocchi blev en missberäkning i schemat, och råkade därför falla ut i att det var Carl och inte jag som stod och rullade gnocchi efter gnocchi. Carl hävdar numera envist och bestämt att gnocchi a-b-s-o-l-u-t inte är snabbmat, möjligen straffarbete. Hoho, så illa kan det väl inte ha varit? Gott var det i vilket fall, kanske extra gott för den som kom hem till dukat bord.

Potatisgnocchi
750 g mjölig potatis
1 ägg + 1 äggula
1 dl vetemjöl
1,5 tsk salt
2 krm peppar

Koka skalad potatis. Låt potatisen ånga av och mosa den. Rör ner ägg, äggula och vetemjöl till en slät deg. Forma degen till små, ovala potatisbollar. Lägg några gnocchi åt gånger i en kastrull med lättsaltat, kokade vatten. Låt de koka tills de flyter upp till ytan. Lyft upp de färdigkokta gnocchisarna med en hålslev. Lägg dem i en oljad ugnsform och grädda i 225 grader i 5 min. Gott tillsammans med pesto och riven parmesanost, en god tomatsås, eller kanske något helt annat (Recept för 4 portioner).

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen