Är det soppaväder så är det
Snökanon eller inte, men det är onekligen värma-händerna-runt-soppskålen-väder just nu. När jag för ett tag sedan sneglade bland den senaste tidens matfoton så inser jag att vi har ätit mer soppa i höst än någonsin förr. Möjligen kan den ökade soppkonsumtionen förklaras av allt surdegsbröd vi ätit de senaste månaderna. Soppa och bröd är ju bra fint tillsammans. Faktum är att jag har tvingats till att lägga en hel del soppfoton och recept på hög, för att ingen ska behöva missta picki för en soppblogg (vi äter ju faktiskt annat också, emellanåt). Det här är hursomhelst en sådan soppa, som vi har gömt men inte glömt.
Josefins majssoppa
Koka fryst majs (runt 400 g) i grönsaksbuljong tillsammans med en klick smör. Mixa majsen och en del av buljongen. Tillsätt (matlagnings)grädde efter behag och värm soppan. Smaka av med en liten klick sambal oelek, salt och peppar. Vi silade soppan genom en finmaskig sil, men det gör man som man vill. Servera med bröd, eller en ägghalva till påsk.