Är det soppaväder så är det

den 24 november 2010, kl 09:09



Snökanon eller inte, men det är onekligen värma-händerna-runt-soppskålen-väder just nu. När jag för ett tag sedan sneglade bland den senaste tidens matfoton så inser jag att vi har ätit mer soppa i höst än någonsin förr. Möjligen kan den ökade soppkonsumtionen förklaras av allt surdegsbröd vi ätit de senaste månaderna. Soppa och bröd är ju bra fint tillsammans. Faktum är att jag har tvingats till att lägga en hel del soppfoton och recept på hög, för att ingen ska behöva missta picki för en soppblogg (vi äter ju faktiskt annat också, emellanåt). Det här är hursomhelst en sådan soppa, som vi har gömt men inte glömt.


Josefins majssoppa

Koka fryst majs (runt 400 g) i grönsaksbuljong tillsammans med en klick smör. Mixa majsen och en del av buljongen. Tillsätt (matlagnings)grädde efter behag och värm soppan. Smaka av med en liten klick sambal oelek, salt och peppar. Vi silade soppan genom en finmaskig sil, men det gör man som man vill. Servera med bröd, eller en ägghalva till påsk.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen