Tusen tack för maten!

den 19 november 2010, kl 09:02

En bjuder på inspiration, en annan tillagar ljuvliga råkor, och en tredje levererar löjrom. Man kan säga att jag är bortskämd ibland, men inte desto mindre tacksam. Tusen tack för maten! Finaste, fina råkor. Enklare och godare blir det knappast. Om jag säger såhär, det här något ni borde överväga till helgen. En förrätt som överraskning, eller kanske en fin söndagslunch? Tänk på saken.

Rårakor
6 potatisar
1 gul lök
2 ägg
salt
peppar

Skala och riv potatis och lök. Blanda alltsammans och smaka av med salt och peppar. Stek i smör på bägge sidor, gärna så att rårakorna får fin färg och lite knaprig yta. Servera tillsammans med en klick creme fraiche, rom och finhackad rödlök eller finklippt gräslök (Räcker som förrätt till 6 personer).

Skriv ut inlägg

14 kommentarer till “Tusen tack för maten!”

  1. Sofie Mumsfillibaba kl 09:25, den 19 november 2010

    Jag gjorde rårakor igår. Fast på sötpotatis, morot och vitlök. Serverade med bacon och rårörda lingon. Smaskens!!

  2. Hanna kl 10:36, den 19 november 2010

    Jag kan verkligen få sug efter rårakor med rom, rödlök och creme fraiche, så himla gott!

  3. Katja kl 11:54, den 19 november 2010

    Hihihihihi…

  4. tina kl 16:25, den 19 november 2010

    Sofie: Sötpotatisen var det länge sedan jag såg till i det röda köket. Det får vi göra någonting åt. :-)

    Hanna: Ja, supergott!

    Katja: Hohohohohoho!

  5. Emma kl 18:03, den 19 november 2010

    Älskar rårakor. Mitt problem är dock hur man får alla att vara riktigt krispiga om man steker många samtidigt. Tycker de är godast helt nystekta.

  6. Camilla kl 18:21, den 19 november 2010

    Underbart!!! Jag börjar ju nästan drägla här…

  7. Linda - Cupcakefluffan kl 21:29, den 19 november 2010

    Råkakor har jag aldrig ätit, det måste jag verkligen testa att göra

  8. tina kl 22:23, den 19 november 2010

    Emma: Ja, visst är dom godast nystekta. Två stekpannor eller färre gäster! ;-)

    Camilla: :-)

    Linda: Japp!

  9. KarinW kl 23:24, den 19 november 2010

    Gott jag tänkte göra rårakor eller något liknande i morgon och provsmaka smetana.
    Du har en utmärkelse hos mig!
    Ha en trevlig helg Tina/Karin

  10. Lotta kl 00:01, den 20 november 2010

    Åh, vi hade just detta (fast med Östgötsk sikrom) som förrätt på vår bröllopsfest. Ditt inlägg fick mig att genast längta tillbaka. Sen beror det kanske inte bara på den goda maten vi hade, utan den fina sommardagen och den finaste mannen också!

  11. Lena kl 00:32, den 20 november 2010

    Gud så gott! I min råraka finns inget ägg men alla gör vi olika. Som jag sagt tidigare så älskar jag potatisrätter och vill verkligen ha en potatisvecka. Ska genomföra en när jag flyttat klart. Hinner inte nu. Hinner inte vara här heller egentligen ;)
    Kram!

  12. charlotta kl 09:33, den 20 november 2010

    rårakor och raggmunkar står högt på min lista vill jag lova. tyvärr är det inte samma på callens lista så jag äter det allt för sällan. buhu.

  13. tina kl 12:05, den 20 november 2010

    Karin: Tack fina Karin! :-) Smetana passar finfint till rårakor!

    Lotta: Kan tänka mig det:-) Vad åt ni mer? Har du kanske publicerat bröllopsmenyn? Jag ska in och spana hos dig,

    Lena: Lycka till med flyttstöket!

    Charlotta: Kompromiss! Eller så vet du åtminstone vad du ska äta när han är på annat håll!

  14. Josefina kl 17:08, den 20 november 2010

    mums, älskar just denna rätt. potatis i sitt esse. härligt med rommen och gräddfilen. ha en skön lördagkväll!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen