Vad gör vi mer än vinbladsdolmar?
Ett stenkast söder om mitt sommarkollo ligger kusinernas sommarkollo. Det är märkligt, men det måste skilja en eller ett par växtzoner däremellan. På kusinernas sommarkollo växer allt från vinbär i regnbågens alla färger, till tryffel och vindruvor. Ni förstår vilken pallningspotential vi talar om. Fotot ovan är för övrigt från i somras, där undertecknad är paparazziförevigad under sin stöldturné, utrustad med korgen i högsta hugg. Men, utan att alldeles försvinna i sommarminnen, så tänker det jag fråga er om era bästa vinbladstips. Vad gör ni av vinbladen, och hur?
5 kommentarer till “Vad gör vi mer än vinbladsdolmar?”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Du, det där var klurigt. Jag har bara ätit vinblad när de kommer med tillhörande dolme. Men skulle man inte kunna använda dem till att sleva upp typ tabbouleh med, liksom ett ätbart verktyg?
Kim: Haha ja, det var v-e-r-k-l-i-g-e-n svårt. En talande tystnad, här brukar det ju vara livat när man kastar ut en fråga! :-)
Ätbara i all ära, men de bör väl tillagas först?
Jag har aldrig gjort det själv, men man kan koka saft på vinbladen :-)
Nu har du en korg vinblad väntandes hemma , plockade i Kauris växthus!
Anna: Är du säker?
Mamman: Tack!