Vad gör vi mer än vinbladsdolmar?

den 14 september 2011, kl 12:00

Ett stenkast söder om mitt sommarkollo ligger kusinernas sommarkollo. Det är märkligt, men det måste skilja en eller ett par växtzoner däremellan. På kusinernas sommarkollo växer allt från vinbär i regnbågens alla färger, till tryffel och vindruvor. Ni förstår vilken pallningspotential vi talar om. Fotot ovan är för övrigt från i somras, där undertecknad är paparazziförevigad under sin stöldturné, utrustad med korgen i högsta hugg. Men, utan att alldeles försvinna i sommarminnen, så tänker det jag fråga er om era bästa vinbladstips. Vad gör ni av vinbladen, och hur?

Skriv ut inlägg

5 kommentarer till “Vad gör vi mer än vinbladsdolmar?”

  1. Kim kl 21:18, den 14 september 2011

    Du, det där var klurigt. Jag har bara ätit vinblad när de kommer med tillhörande dolme. Men skulle man inte kunna använda dem till att sleva upp typ tabbouleh med, liksom ett ätbart verktyg?

  2. tina kl 21:28, den 14 september 2011

    Kim: Haha ja, det var v-e-r-k-l-i-g-e-n svårt. En talande tystnad, här brukar det ju vara livat när man kastar ut en fråga! :-)

    Ätbara i all ära, men de bör väl tillagas först?

  3. anna kl 09:52, den 20 september 2011

    Jag har aldrig gjort det själv, men man kan koka saft på vinbladen :-)

  4. mamman kl 16:58, den 20 september 2011

    Nu har du en korg vinblad väntandes hemma , plockade i Kauris växthus!

  5. tina kl 11:06, den 25 september 2011

    Anna: Är du säker?

    Mamman: Tack!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen