Savoykålstacos på en måndag

den 10 oktober 2011, kl 10:02

Eftersom denna savoykålstacos är så långt från traditionell fredagstacos man kan komma, så får den bli måndagsmat i det röda köket. Förresten är just den här rätten beviset på att man knappast behöver vara ett geni för att uppfinna nya recept. Hur man gör? Man tar alla sina höstfavoriter (läs: kål, rotsaker, svamp, äpplen, lingon) och slår in dom i ett paket (se ovan), klart som tusan att det blir bra. Om hösten vore en maträtt, så skulle den utan tvekan smaka just precis så här. Någon som sätter emot?

Savoykålstacos
Finhacka 0,5 gul lök och stek mjuk i 1 msk rapsolja. Bryn 400 g nöt- eller viltfärs, tillsätt 1-2 rivna morötter och motsvarande mängd riven kålrot. Smaka av med salt och svartpeppar. Stek 0,5 liter kantareller i smör, salta och peppra. Skala och dela ett 1-2 äpplen i mindre bitar, stek 2-3 min i lite smör, tillsätt en näve lingon mot slutet. Servera maten i savoykålsblad.

Skriv ut inlägg

15 kommentarer till “Savoykålstacos på en måndag”

  1. Ann-Louise kl 11:10, den 10 oktober 2011

    Succé! Dina tacos låter som ett klockrent höstrecept. Färsen byter jag enkelt ut mot quorn, tofu eller kanske linser. Yum yum…

  2. Katarina kl 12:23, den 10 oktober 2011

    Vilken härlig hösträtt!

  3. Hanna kl 12:37, den 10 oktober 2011

    Genial idé, Tina!

  4. Emmy kl 14:32, den 10 oktober 2011

    Helt perfekt! Fast jag blev lite orolig när jag läste rubriken. Herre Gud hon är galen, tar och gör den vanligaste fredags mysmaten i de svenska hemmen. Vad skulle svenska folket säga?! Ha ha… Jag tar hellre en kåltaco med höstens smaker, tack!

  5. Sannas Goda kl 15:53, den 10 oktober 2011

    Hösten ser ut att smaka riktigt gott!

  6. Nässelblom & choklad kl 16:20, den 10 oktober 2011

    Det här är en taco i min smak. Wow, så gott med alla dessa höstsmaker – även om jag förstås byter ut själva nötfärsen till ett vegetariskt alternativ. Vad mycket kul du hunnit med i sommar. Italien till och med. Hur flitig är inte du? Bloggar regelbundet med massor av bra recept, pratar i radio och lagar mat, reser och dokumenterar plus mycket mer. Jag som fastnade i en rabarberpaj på svenska nationaldagen har lite att lära mig av dig….Mina komplimanger till dig!

  7. Mårtenssons kök kl 18:19, den 10 oktober 2011

    Nej, vi vågar inte sätta emot alls! Det låter ju enkelt och gott, det borde vi ju ta och testa, speciellt eftersom hösten inte går att ignorera längre…

  8. Alexandra - kärlek på tallrik kl 18:42, den 10 oktober 2011

    Jag är faktiskt inte jätteförtjust i tacos (väntar på anstormning av vredgade svenska småbarnsföräldrar – tacon är ju lite helig här) men det här låter ju helt sagolikt gott! Precis som Ann-Louise byter jag ut färsen mot något vegetariskt men det har ju ingen större betydelse <3 Tack, tack, TACK för ett riktigt underbart recept!

  9. tina kl 21:34, den 10 oktober 2011

    Ann-Louise: :-)

    Katarina: Ja, såhär smakar hösten!

    Hanna: Kål i allmänhet är en genial uppfinning!

    Emmy: Haha!

    Sanna: Givetvis! Ingen annan årstid är så generös i att dela med sig, såsom hösten är.

    Nässelblom&choklad: Tack fina du! Själv har jag spanat in din rabarberpaj med hallon många gånger i sommar, och tänkt att det inte vore så dumt att pausa med en paj ibland.

    Mårtenssons kök: Hösten är officiellt här nu, imorse var det mörkt ute när jag gick hemifrån, hujedamej!

    Alexandra: Jamen varsågod vetja, kul att du gillart! :-D

  10. Josefina kl 07:50, den 11 oktober 2011

    Mmmm, krispigt och gott – med kontrasten till det mjuka innehållet. Mums och kram.

  11. Lina kl 21:59, den 11 oktober 2011

    Fiffigt tips! Vackert också.

  12. tina kl 22:00, den 11 oktober 2011

    Josefina: KRAM

  13. tina kl 22:01, den 11 oktober 2011

    Lina: Som en vacker höstdag menar du? :-D

  14. Savoykålstacos på en måndag | pickipicki kl 13:04, den 12 oktober 2011
  15. Kål-taco | Matbloggen kl 12:16, den 14 oktober 2011

    [...] På denna bloggen har dem gjort just savoykålstacos, fast med hösttema (med svamp, äpplen, lingon och rotsaker i köttfärsen). Visst blev det fint!? [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen