Savoykålstacos på en måndag
Eftersom denna savoykålstacos är så långt från traditionell fredagstacos man kan komma, så får den bli måndagsmat i det röda köket. Förresten är just den här rätten beviset på att man knappast behöver vara ett geni för att uppfinna nya recept. Hur man gör? Man tar alla sina höstfavoriter (läs: kål, rotsaker, svamp, äpplen, lingon) och slår in dom i ett paket (se ovan), klart som tusan att det blir bra. Om hösten vore en maträtt, så skulle den utan tvekan smaka just precis så här. Någon som sätter emot?
Savoykålstacos
Finhacka 0,5 gul lök och stek mjuk i 1 msk rapsolja. Bryn 400 g nöt- eller viltfärs, tillsätt 1-2 rivna morötter och motsvarande mängd riven kålrot. Smaka av med salt och svartpeppar. Stek 0,5 liter kantareller i smör, salta och peppra. Skala och dela ett 1-2 äpplen i mindre bitar, stek 2-3 min i lite smör, tillsätt en näve lingon mot slutet. Servera maten i savoykålsblad.
15 kommentarer till “Savoykålstacos på en måndag”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Succé! Dina tacos låter som ett klockrent höstrecept. Färsen byter jag enkelt ut mot quorn, tofu eller kanske linser. Yum yum…
Vilken härlig hösträtt!
Genial idé, Tina!
Helt perfekt! Fast jag blev lite orolig när jag läste rubriken. Herre Gud hon är galen, tar och gör den vanligaste fredags mysmaten i de svenska hemmen. Vad skulle svenska folket säga?! Ha ha… Jag tar hellre en kåltaco med höstens smaker, tack!
Hösten ser ut att smaka riktigt gott!
Det här är en taco i min smak. Wow, så gott med alla dessa höstsmaker – även om jag förstås byter ut själva nötfärsen till ett vegetariskt alternativ. Vad mycket kul du hunnit med i sommar. Italien till och med. Hur flitig är inte du? Bloggar regelbundet med massor av bra recept, pratar i radio och lagar mat, reser och dokumenterar plus mycket mer. Jag som fastnade i en rabarberpaj på svenska nationaldagen har lite att lära mig av dig….Mina komplimanger till dig!
Nej, vi vågar inte sätta emot alls! Det låter ju enkelt och gott, det borde vi ju ta och testa, speciellt eftersom hösten inte går att ignorera längre…
Jag är faktiskt inte jätteförtjust i tacos (väntar på anstormning av vredgade svenska småbarnsföräldrar – tacon är ju lite helig här) men det här låter ju helt sagolikt gott! Precis som Ann-Louise byter jag ut färsen mot något vegetariskt men det har ju ingen större betydelse <3 Tack, tack, TACK för ett riktigt underbart recept!
Ann-Louise: :-)
Katarina: Ja, såhär smakar hösten!
Hanna: Kål i allmänhet är en genial uppfinning!
Emmy: Haha!
Sanna: Givetvis! Ingen annan årstid är så generös i att dela med sig, såsom hösten är.
Nässelblom&choklad: Tack fina du! Själv har jag spanat in din rabarberpaj med hallon många gånger i sommar, och tänkt att det inte vore så dumt att pausa med en paj ibland.
Mårtenssons kök: Hösten är officiellt här nu, imorse var det mörkt ute när jag gick hemifrån, hujedamej!
Alexandra: Jamen varsågod vetja, kul att du gillart! :-D
Mmmm, krispigt och gott – med kontrasten till det mjuka innehållet. Mums och kram.
Fiffigt tips! Vackert också.
Josefina: KRAM
Lina: Som en vacker höstdag menar du? :-D
[...] http://www.pickipicki.se/2011/10/savoykalstacos-pa-en-mandag/ [...]
[...] På denna bloggen har dem gjort just savoykålstacos, fast med hösttema (med svamp, äpplen, lingon och rotsaker i köttfärsen). Visst blev det fint!? [...]