En finsk (ätbar) kavalkad

den 6 december 2011, kl 14:07


Finfina tjärpastiller

Men vad säger vi om tjära i glassformat? Carl gillar!
Mustamakkara  (svart korv) må avskräcka somliga, men är inte så dumt ändå

Tattarmjöl?

Finland i pepparkaksformat

Finska favoriter på picki
Morotslåda
Karelska piroger med äggsmör
Vik en finsk julstjärna
Vaddå gnisselost?
Mormors rieska

Skriv ut inlägg

10 kommentarer till “En finsk (ätbar) kavalkad”

  1. Katarina kl 14:17, den 6 december 2011

    Kära Finland, med så mycket gott och också mindre gott i matväg :) Terva pastillerna gillar jag!

  2. Mats kl 15:55, den 6 december 2011
  3. tina kl 18:21, den 6 december 2011

    Katarina: Jag med! Glassen kan jag vara utan!

    Mats: Oj, det var ingen dålig bjudning! Presidenten hon kan!

  4. Kim kl 21:16, den 6 december 2011

    Mycket oupptäckta marker för mig märker jag. Det kanske får bli Finland nästa resa?

  5. @Receptomaten kl 22:17, den 6 december 2011

    Fint inlägg dagen till ära! =) Själv har jag firat med morotslåda och karelskstek mod. vardagsenkel.

    Moi mukulat!

  6. Jeanette kl 06:47, den 7 december 2011

    Är det månne politiskt korrekt att kalla det tattarmjöl? :) Fastän jag går förbi mjölhyllan varje dag har jag inte kommit på hur man kan använda det, kanske du kan ge förslag?

  7. Hanna kl 14:31, den 7 december 2011

    Fint! Och sjukt roligt med tattarmjöl… :)

  8. tina kl 19:06, den 7 december 2011

    Kim: Ja! Helsingfors är fin stad, säg till om du behöver finska tips vetja!

    Receptomaten: Åh vad gott! <3

    Jeanette: Bovete heter tattari från finska. På den svenska översättningen har det stått tattarmjöl på paketen, fram tills ganska nyligen. På bovete kan man göra prima franska galetter! Typ såhär, fast fylla med precis vad man vill: http://smakligtochgott.blogspot.com/2009/05/galetter-med-rotselleri-zucchini.html

    Hanna: :-)

  9. Charlotta kl 22:44, den 7 december 2011

    Grattis, Finland!

  10. Hurra för Finland! | pickipicki kl 08:02, den 6 december 2012

    [...] finska favoriter Här Publicerad i Finland, finsk mat | Inga kommentarer ännu(0) Skriv ut [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen