En finsk (ätbar) kavalkad
den 6 december 2011, kl 14:07
Finfina tjärpastiller
Men vad säger vi om tjära i glassformat? Carl gillar!
Mustamakkara (svart korv) må avskräcka somliga, men är inte så dumt ändå
Tattarmjöl?
Finland i pepparkaksformat
Finska favoriter på picki
Morotslåda
Karelska piroger med äggsmör
Vik en finsk julstjärna
Vaddå gnisselost?
Mormors rieska
10 kommentarer till “En finsk (ätbar) kavalkad”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Kära Finland, med så mycket gott och också mindre gott i matväg :) Terva pastillerna gillar jag!
Mera matkultur direkt från presidenten :)
http://www.tpk.fi/public/default.aspx?contentid=235531&culture=sv-FI
Katarina: Jag med! Glassen kan jag vara utan!
Mats: Oj, det var ingen dålig bjudning! Presidenten hon kan!
Mycket oupptäckta marker för mig märker jag. Det kanske får bli Finland nästa resa?
Fint inlägg dagen till ära! =) Själv har jag firat med morotslåda och karelskstek mod. vardagsenkel.
Moi mukulat!
Är det månne politiskt korrekt att kalla det tattarmjöl? :) Fastän jag går förbi mjölhyllan varje dag har jag inte kommit på hur man kan använda det, kanske du kan ge förslag?
Fint! Och sjukt roligt med tattarmjöl… :)
Kim: Ja! Helsingfors är fin stad, säg till om du behöver finska tips vetja!
Receptomaten: Åh vad gott! <3
Jeanette: Bovete heter tattari från finska. På den svenska översättningen har det stått tattarmjöl på paketen, fram tills ganska nyligen. På bovete kan man göra prima franska galetter! Typ såhär, fast fylla med precis vad man vill: http://smakligtochgott.blogspot.com/2009/05/galetter-med-rotselleri-zucchini.html
Hanna: :-)
Grattis, Finland!
[...] finska favoriter Här Publicerad i Finland, finsk mat | Inga kommentarer ännu(0) Skriv ut [...]