Den omöjliga marinaden
Att gissa ingredienserna i maten är min favoritlek runt middagbordet. Det kan ha vissa samband med att det är den enda tävlingsgren där jag sopar banan med de flesta. Jag kan därför ana att Carl log mycket stort när han hittade receptet på den här marinaden inne hos Moma. Och visst hade han rätt, oj vad jag gick bet den här gången! Men gott var det och mätta blev vi.
Momas Jerk Ribs
1 kg kamben, alt revben
Marinad:
1 msk kryddpeppar
1 msk timjan
1,5 tsk svartpeppar
0,75 tsk muskot
0,75 tsk kanel
1 msk färskriven ingefära
1 msk mörk muskovadosocker
1 dl olja
1 msk soja
1 tsk salt
0,5 dl vinäger
2 msk mörk rom
1 röd habanero
3 vitlöksklyftor
2 sharlottenlök
Blanda alla ingredienser till marinaden utom lök och chili. Mixa slät, tillsätt sedan lök och chili, mixa 30 sekunder ytterligare. Låt köttet dra i marinaden så länge du har tålamod, helst över natten. Tillaga i 110 grader i 60-90 minuter. När köttet börjar bli färdigt, höj temperaturen till maxtemperatur och grilla tills det fått fin färg. Servera med ris och cole slaw.
Fler kul gissa-ingredienser-i-maten
1) Ser du en flaska vitvinsglögg i affären så köp. Servera iskall med is och lime i sommar, det är otippat svårt att gissa glögg mitt i varmaste juli.
2) Likaså brukar få kunna sätta fingret på att det är just syrén i saftglaset.
3) Och vad ätr det egentligen i den där memman?
4) En laxsallad som räcker till många och är en finfin gissa-ingredienser-i-maten-rätt.
5) Och vem kan gissa att det är ost i glassen?
18 kommentarer till “Den omöjliga marinaden”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Vad serveras till? Kom hit och ät mississippi mud pie, vi orkar inte äta mer av den!
Anna: Vi åt ris och cole slaw (med ananas i) till. Det söta och snälla var gott till revbenen med sting.
Nämen, hur har jag kunna missat det här? :-)
Oj vad det låter gott att bada revbenen i!
Lite som utslagstävligen i mästerkocken på tv, hoppas ingen av er blir tvungna att lämna bordet om ni gissar fel:)
Oj det där måste jag göra i veckan. Revben är så otroligt gott med en rejäl skoda coleslaw till. Tack för tipset!
Ser mycket gott ut :)
Jag som har klurat de senaste dagarna på en ny bra marinad till min tempeh. Det här låter ju fantastiskt gott. Jag behöver bara köpa hem habaneros och mörk rom så ska det nog gå vägen!
Ha ha… Ja, vem hade inte gått bet det smakregistret?!
@Ann-Louise: Vet du, du klarar dig utan rom, det är så mycket annat gott i ändå!
Moma: Tack för ännu ett prima recept, du är kung!
Mårtenssons kök: Hehe, nä inte ännu åtminstone, men om vi drar tävlingen ett steg längre? ;-)
Sanna: Ja, du har så rätt!
Christer: Vilken tur! :-)
Ann-Louise: Jag tror som Moma, det är överkurs att köpa rom för marinadens skull. Men, om du ändå gör det så finns det ju mycket annat att använda den rom som blir över:
Romtopf: http://www.pickipicki.se/2011/08/nar-mat-ar-alldeles-sarskilt-vacker/
I radiokaka: http://www.pickipicki.se/2011/11/radio-som-i-radiokaka/
I varm choklad: http://kalender2011.pickipicki.se/lucka-6-skal-for-finland/
Mmm… ;-)
Emmy: Ja, säg det? :-)
Moma: Jag älskar det faktum att du inte bara delar med dig av fantastiska recept, utan dessutom hänger inne på picki och svarar på kommentarer! Fantatiskt! Du vill inte vikariera för mig en vecka eller två? :-D
Åh så gott! Hoppas det snabbt blir sommar så får man grilla ute…
Håller fullständigt med Megan!!
Så gott det låter, och lite kul ändå att du gick bet, det lär ju inte hända ofta! :)
Megan: Åh, jag med!
Anna: :-)
Hanna: Jodå, men inte såhär bet! ;-)
Hahaha, jag gillar att följa upp saker och ting här i livet jag blir gärna lite lätt orolig annars! :-) En del kallar det för kontrollfreak, bah!
Moma: :-D
Då har vi samma hobby.Jag brukar äta god lax på var härlig Mikado i Göteborg och alltid undrade vad den marineras med.Nu vet jag det. Snart recept på min blogg
Pralin: Ska spanas in! :-)