Nu tjuvstartar vi!
Godmorgon! Idag klär jag mig i midsommarklänning, krans i håret och cyklar till radion med (inte helt otippat) färskpotatis, matjessill och jordgubbar i cykelkorgen. Vi tjuvstartar helt enkelt midsommarfirandet med potatis- och matjespicki samt svenska jordgubbar med fläderkräm. Lyssna här, vetja!
Potatis- och matjessnittar
Koka lika stora men små färskpotatisar, låt kallna. Skär av en liten bit av botten på varje potatis. Toppa potatisen med en bit matjessill, en liten klick sås (creme fraiche smaksatt med rivet citronskal, lite citronsaft, en nypa finriven färsk pepparrot, lite salt och svartpeppar) och finklippt gräslök och finhackad rödlök. Stick igenom en tandpetare i varje så att de håller ihop/är lätta att äta.
Svenska sommarbär med fläderkräm
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl creme fraiche
3/4 dl koncentrerad flädersaft
Vispa grädden (ej hårdvispad, hellre lösvispad). Vispa för hand ner först creme fraiche, smaksätt därefter med flädersaften. Låt stå kallt till servering. Servera krämen till färska sommarbär.
Mer midsommar, tack!
Receptinspiration här
Potatis- och matjespicki, minsann!