En karibisk kväll att minnas

den 20 juni 2012, kl 16:45

Igår var vi på heldagsutflykt i Stockholm och kunde bl a konstatera att den den nyfödda bebin var lika fin som sin storasyster, att senapen på Nationalmuseumets restaurang var galet stark och att hur fin Rosendals trädgård än må vara så är 45 kronor för en morotskaka på papperstallrik lite i överkant. På kvällen spanade vi tillsammans med Lotta in Momas Kitchen (och balkong!). Om det bjöds på karibiska godsaker? O ja! Det var så gott att vi ägnade hemresan åt att fundera på hur vi ska bearbeta Moman att 1) säga upp sig, 2) starta matlagningskurser och skriva kokböcker och 3) flytta in i det röda köket och laga karibiskt sju dagar i veckan. Tills dess matlagningskurserna är i gång föreslår jag att vi allesammans ställer till med minst en karibisk afton vardera i våra egna kök.

Karibisk afton på Momas vis

Skåla i rum punch och dippa friterad matbanan i tamarindsås och majonnäs.

Grilla jerk chicken och servera med ris på bästa kokosmjölksviset, grillade cassavaknyten, potatissallad, coleslaw och karibisk salsa.
Bjud på en efterrättsdröm; karibisk trifle med bästa banankakan i botten (som fått suga i sig en skvätt finrom), varva färsk mango, vaniljkräm och vispad grädde, toppa med flagad kokos och riven choklad.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen