I min brevlåda!
Jag är hon som klämmer på julklapparna och som leker gissa-ingredienserna-i-maten när någon annan lagat. Föreställ er tankegångarna i mitt huvud när jag kom hem till ett oranget kuvert med poststämpel Indien, okänd handstil, okänd avsändare och kvalicficerade kläm som helt klart talade för att kuvertet innehöll flertalet påsar med pulver i. Det visade sig att finaste Maja och Erik farit till Indien och postat några kryddor efter vägen; malda senapsfrön, koriander, chili och en påse det enbart står spicy på. Kryddlycka! Men dom glömde visst receptet! Så, vad ska jag laga? Ge mig ditt bästa recept som smakar Indien, tack så mycket.
Publicerad i pickipicki | Kommentarer (12) Skriv ut inlägg12 kommentarer till “I min brevlåda!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Åh, ett sådant kuvert vill jag också ha!! Indiskt recept? Hmm, låt mig tänka och så kanske jag återkommer ;-)
Det var nunan post än räkningarna som dimper ner i mitt postnedkast ;) Indisk mat har jag alldeles förliste erfarenhet av för att kunna tipsa om ett eget recept, men Amy på Amy’s Piece of cake får du ju titta in hos!
Trevligt med indiska kryddor ;)
Instämmer med Sara, kika gärna in hos mig. Under kategorin indiskt hittar du en hel del och undrar du över något så tveka ej att höra av dig!
Härligt! Den här http://www.ica.se/Recept/kramig-daal-647302/ är en favorit här, liksom din kikärtscurry – som ju går att variera i all oändlighet med tillgång på kryddor! Härligt!
Skulle just tipsa dej om Amy, där hittar man allt indiskt mellan himmel och jord!
Vi har också provat lite indisk inspirerade recept (mycket tack vara vår vän Amy) och här har du några av favoriterna:
http://martenssonskok.blogspot.se/2012/06/hemmagjord-korv-med-indiska-kryddor.html
http://martenssonskok.blogspot.se/2012/05/var-forsta-utsvavning-i-det-indiska.html
http://martenssonskok.blogspot.se/2012/04/matprogramsmissbruk.html
Ska bli spännande att se vad du svänger ihop för gott! Lycka till.
Vilken rolig överraskning! Jag tänkte också genast på Amys fina blogg :)
Dal är enkelt och gott och jag älskar parathas men de är lite pilliga att göra.
http://fridolinfixar.blogspot.se/2007/10/dal-och-grnsaksfyllda-parathas.html
Martina: Välkommen tillbaka! ;-)
Sara: Ibland har man alldeles särskild tur! Jag ska helt klart titta in hos Amy!
Amy: Det ska jag definitivt göra, tack så mycket!
Helena: Daal, mmm!
Mårtenssons kök: Hurra för receptlänkar, tack fina!
Katarina: :-)
Fridolin: Bokmärkt, tack!
Åh, det bästa indiska receptet jag vet är en rätt ur Jamie’s Matrevolution på jalfrezi. Eller korma. Eller någon av de andra recepten han har där… åh, jag kan inte bestämma mig! Jag mailar dig min favorit i veckan! :)
Plommonet: Åh tack, det får du toppengärna göra! <3
Äta indiskt gör jag mer än gärna, men har ännu inte kommit mig för att provlaga, tyvärr. Men under min 3 månaders-resa i Asien fick man med sig himla fina kryddor hem, bland annat balinesisk saffran och torkad chili från Thailand. Blir himla mycket roligare att laga med dem än Santa Maria.
Matologi: Jag håller med. Du får göra en ny långresa och ta med dig lite recept hem också. :-)